Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Diverse frames

Categorie: Revolution Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De Revolution is verkrijgbaar in verschillende frames Hieronder een overzicht van een aantal van de (meest gebruikte) frames (van licht tot zwaar) :

2 wrap-frame

Erg licht en daardoor ook kwetsbaar. Geschikt om te vliegen met héél erg weinig wind. (vanaf windstil tot een windkracht 1 ½ ). Is erg flexibel.

Race frame

Erg licht maar toch behoorlijk sterk. Het frame is iets minder flexibel dan het 2 wrap-frame maar wel erg “Snappy” (buigt vlot en schiet dan snel weer terug). Het frame zorgt er (onder de juiste omstandigheden) voor dat je lekkere strakke bochten kan vliegen. Het is ondanks zijn geringe gewicht toch behoorlijk sterk!

3 wrap-frame

Dit frame gebruik je met wat meer wind. Lekker stijf en ook erg sterk.

4 wrap-frame

Het sterkste frame. Een stuk zwaarder en weinig flexibel. Geschikt om onder de zwaarste omstandigheden te gebruiken.

Sle- frame

De dikke stokken welke bij de Revolution SLE worden geleverd. Buigen alleen een beetje als het bijna stormt ! Ik zelf vlieg nooit met deze stokken. Je vlieger heeft totaal geen flexibiliteit. Het lijkt wel of je met een plank staat te vliegeren !

Als je beschikt over meerdere Revolutions en daarbij ook verschillende frames kan je binnen het gehele windbereik een ideale combinatie maken.

Een voorbeeld :

Van weinig tot veel wind :

  1. Full Sail - Race Frame
  2. Full Sail - 3 wrap-frame
  3. Mid-Vented - Race frame
  4. Mid-Vented - 3 wrap-frame
  5. Vented - 3 wrap-frame
  6. Vented - 4-wrap frame
  7. Vented - Sle leading Edge + 4 wrap-frame Verticale stokken

Uiteindelijk moet je zelf ervaren wat voor jou het beste werkt, ook combinaties van diverse frame delen zijn mogelijk. Ikzelf gebruik (behalve als het écht stormt) eigenlijk altijd de race Rods (stokken) als verticalen en de Leading edge pas ik aan de omstandigheden aan.

Foto's

Video

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

 

Gesponsorde links