Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegeren is een leuke sport om te beoefenen. En ik weet zeker dat iedereen wel eens een vlieger heeft opgelaten. Het is een sport voor jong en oud. In de vliegersport heb je dan ook vele mogelijkheden om het te doen. Zo zijn er vliegeraars die zich volop bezig houden met het maken van mooie vliegers die je bestuurt met 1 lijn. Het zijn dan kunstwerken opzicht die in de lucht vliegen, en waar zij heel veel vrijetijd in hebben gestoken. Uren, weken, maanden en soms wel jaren werk om het te bouwen. Meestal zijn het de wat oudere vliegeraars, die dan hun kunstwerken tonen op diverse vliegerfeesten in binnen- en buitenland. Daarover zullen wij elders op onze site nog verder op in gaan, o.a. in de rubriek vliegers rond de wereld Maar er is nog veel meer mogelijk om de vliegersport te beoefenen. In deze rubriek zullen wij zoveel mogelijk informatie geven over wat de mogelijkheden zijn in de vliegersport.

Indoor & Street

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 08 oktober 2018

Stel je eens voor Je loopt met je vliegertje en lijntjes richting vliegerveld, maar er is geen wind. Iedereen kijkt je raar aan en zegt "Er staat geen wind hoor!". "Weet ik" zeg jij dan.

Lees meer...

Kitejumpen

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 14 augustus 2017

Kitejumpen is een wat veiligere vorm van vliegeren dan manliften. Maar ook hier kun je aardig wat blessures oplopen.  Het vereist wel enige ervaring en kennis.

Lees meer...

Kitesurfen

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 08 oktober 2018

Kitesurfen is toch wel één van de populairste tak op het gebied van powerkiten. Er zijn zowel vliegeraars als surfers overgestapt naar deze nieuwe sport. Die nog steeds groeiende is.

Lees meer...

Manliften

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: zaterdag 06 oktober 2018

Manliften is een manier van vliegeren met grote risico’s. Wat ik zelf niet zal gaan beoefenen.  Met namen al dat er geen verzekering is die de kosten zal vergoeden wanneer je dat doet.

Lees meer...

Kiteskating

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 14 augustus 2017

voor kiteskating gebruik je speciale skeelers die er speciaal voor gemaakt zijn. Deze zijn wel anders dan die je zo kent. Ook al zijn er personen die het op gewone skeelers doen. 

Lees meer...

IJsbuggieën

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 14 augustus 2017

Een IJsbuggie is te vergelijken met een normale buggie die je regelmatig op de stranden van Nederland ziet. En natuurlijk ook land in waarts.

Lees meer...

Teamvliegeren

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: vrijdag 05 oktober 2018

Hierbij vorm je een groep van twee of meer mensen. Je gaat nu samen vliegeren. Het mooie hiervan is dat je er een hele leuke show van kan maken.

Lees meer...

Vliegers met 1 lijn

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: donderdag 04 oktober 2018

Ik hoor sommige al denken van het vliegeren met 1 lijn is niet zo spectaculair.  Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Kitesurfen en/of buggieën brengt meer aktie met zich mee.

Lees meer...

Aerobatiek

Categorie: Diverse stijlen Laatst bijgewerkt: maandag 14 augustus 2017

Hierbij probeer je met een vlieger allerlei trucjes uit te halen, zonder dat deze uit de lucht valt. De trucjes variëren van makkelijk tot zeer moeilijk.

Lees meer...

Subcategorieën

  • De Buggie

    Peter Lynn was in 1990 de eerste die de buggie ontwikkelde. Daarna volgde er meer ontwerpers.  En in de tussentijd zijn er al meer dan 10.000 van Peter Lynn verkocht. Een buggie is een driewielig karretje, sommige ook met 4 of 2 (die over het algemeen zelden voorkomen) zonder remmen. Waarmee je doormiddel van een vlieger (meestal een matras) je kunt voort bewegen. Terwijl je er zelf in zit en de vlieger bestuurd. Met de vlieger kun je dan zelf de snelheid bepalen.

Gesponsorde links