Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Veiligheid staat in de vliegersport hoog in het vaandel. Vooral als men zich bezig houdt met powerkites. Niet alleen voor je zelf maar ook voor de omstanders die staan te kijken. Doordat er enorme krachten op de lijnen worden uitgeoefend kunnen die ernstige verwondingen veroorzaken. Dus let altijd goed op niet alleen op je vlieger maar ook waar de mensen zijn. Uit ervaring weet ik dat ze soms tot rare dingen instaat zijn, zoals bijvoorbeeld recht onder de vlieger te gaan zitten. Ik heb het zelfs zo erg mee gemaakt dat ze gewoon met tuinstoelen gingen zitten terwijl de lijnen en vlieger over hun hoofden scheerde.

Wetgeving

Categorie: Veiligheid & Wetgeving Laatst bijgewerkt: zondag 30 september 2018

Vliegeren mag je niet overal. Het vliegeren is in Nederland wettelijk vastgelegd. Hier onder staan een aantal belangrijke regels die je tegen komt als je gaat vliegeren.

Lees meer...

Vliegerverbod

Categorie: Veiligheid & Wetgeving Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

Nederland altijd met zijn regels..., maar hier kunt u informatie vinden waar een vliegerverbod is. Indien jij weet waar een vliegerverbod is ingesteld, zouden wij dat graag willen weten.

Lees meer...

Veiligheid / kitesurfen

Categorie: Veiligheid & Wetgeving Laatst bijgewerkt: dinsdag 02 oktober 2018

Kitesurfen is leuk, maar het brengt ook de nodige risico's met zich mee. Zo lees je in de krant of je hoort op het nieuws dat er weer een kitesurfer in de problemen is gekomen of nog erger.

Lees meer...

De 10 gouden gedragsregels

Categorie: Veiligheid & Wetgeving Laatst bijgewerkt: woensdag 26 april 2017

Elke vliegeraar zou de 10 gouden gedragsregels moeten kennen. En die ook in acht nemen. Als je deze regels toepast, dan zal het vliegeren plezierig zijn.

Lees meer...

Gesponsorde links