Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Knopen uit de lijn halen

Categorie: Diverse nuttige tips Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Een knoop in een vliegerlijn zal de treksterkte van de lijn in negatieve zin beïnvloeden en kan de treksterkte terugbrengen tot 30% van de oorspronkelijke sterkte.

Als er een knoop in een vliegerlijn zit kan deze er uitgehaald worden door de knoop een aantal minuten in water of wat een natuurlijk olie te laten weken. Vervolgens moet er zachtjes met een stomp voorwerp op de verschillende kanten van de knoop worden ‘geslagen’. Sla niet te hard op de knoop, dit kan de lijn beschadigen. Door het slaan op de knoop zal er ruimte ontstaan waarna de knoop er met de vingers of met een puntig tangetje uitgehaald kan worden. Kijk wel goed of de lijn niet beschadigd is. Dyneema heeft een laag smeltpunt en als er teveel wrijving binnen de knoop is geweest kan de lijn hierdoor beschadigd zijn wat de lijnsterkte negatief beïnvloed.

 

Gesponsorde links


Gerelateerd


Gesponsorde linksGesponsorde links

Gesponsorde links