Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

One piece Cody

Categorie: Online workshops Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 september 2018

Zoals de naam al doet vermoeden het is een Cody uit een stuk. De vlieger is ontstaan uit een modelletje dat geknipt wordt uit een velletje papier.

Lees meer...

Lijm van rijst maken

Categorie: Online workshops Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Om rijstpapier traditioneel te lijmen gebruiken de Japaners en Chinezen rijstlijm. Rijstlijm maak je van gewone rijst geen toverrijst of wat dan ook. Zie hier het recept.

Lees meer...

Bamboe splijten

Categorie: Online workshops Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Bij het maken van een traditionele Japanse en Chinese vliegers wordt er vaak gebruik gemaakt van bamboe. Dit om dat bamboe sterk is en erg buigzaam. 

Lees meer...

Subcategorieën

  • Materialen voor het maken van een vlieger

    Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor materialen nodig. Vliegermaterialen die je absoluut nodig hebt zijn vliegerdoek, band en polyester naaigaren. De meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

  • Vlieger bouwen op de ouderwetse manier

    Er is een groeiende groep vliegeraars die kopieën van oude vliegers maken en met succes . Op grote vliegerfeesten zie je een groeiend aantal oude vliegers en mensen die hierin gespecialiseerd zijn. De enige manier om dit te doen is gewoon het materiaal dat ze vroeger hadden gebruiken en hier niet van afwijken . Je zou kunnen beginnen met materialen verzamelen en eens op een andere manier naar bijvoorbeeld hout kunnen kijken . Ook zou ik het helemaal niet erg vinden om mijn vlieger eens te moeten wassen en strijken . In deze categorie kun je informatie vinden over deze manier van bouwen en zijn er een paar materialen beschreven.

  • Diverse vliegers

    In deze rubriek staan een 10 tal vliegers die je zelf kunt maken. De instructies worden via video's gegeven.

Gesponsorde links