Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegeren op Bonaire

Categorie: Bonaire (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Vliegeren is op de ABC-eilanden onder de lokale bevolking enorm populair. Zo wordt er ieder jaar op Bonaire een vliegerwedstrijd gehouden; de zogenaamde ‘Kontèst di Fli’.

Deze grote vliegerhapening wordt al bijna veertig jaar georganiseerd, vindt plaats in de voorjaar en is voor toeristen erg leuk om te aanschouwen.

Aan het vliegerfestival wordt door zowel volwassenen als kinderen deelgenomen, waarbij er in verschillende categorieën wordt gestreden om verschillende prijzen; de grootste vlieger, de kleinste vlieger, de kleurrijkste vlieger, de origineelste vlieger, et cetera. Alle vliegers die meedoen aan de wedstrijd, moeten door de deelnemers zelf gemaakt zijn.

De Kontèst di Fli trekt jaarlijks honderden deelnemers en evenzoveel toeschouwers. De hemelblauwe lucht van Bonaire kleurt dan door de vliegers in alle kleuren van de regenboog. Een regelrechte sensatie om te aanschouwen!

 

Gesponsorde links


Gerelateerd


Gesponsorde linksGesponsorde links

Gesponsorde links