Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegers in Bangladesh

Categorie: Bangladesh (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 03 januari 2015

Een van de kenmerken is de oude kunst van het vliegeren in Bangladesh, net al elders in Azië een het vliegeren ook vaak een religieuze en cultureel aspect.

Vanaf Half januari tot half februari is de blauwe lucht bezaaid met vliegers in alle vormen maten en kleuren.

Elk jaar organiseerd het Bangladeshe Kite frederatie een Nationale Kite Festival in Cox's Bazar Laboni Beach Point. Waar de vliegeraars en bezoekers deel kunnen nemen aan een scala van festiviteiten. Dit jaarlijks vlieger festival gaat terug naar de Mughal tijdperk. En wordt gehouden tergrelegen heid van het hindoe festival van Poush Sankranti.

Het vliegeren wordt in feite het hele jaar door gedaan, met name het vechtvliegeren, waarbij twee vliegeraars tegen elkaar strijden om elkaars Manja (vliegerlijnen) door te snijden.

Dat zijn lijnen die verharst, gekleurd en gecoat zijn met glaspoeder, aluminiumixide of zirkoonkorund. Met een stevige ruk aan de lijn snijd men zonder moeite de lijnen van de tegenstanders door. zogenaamde kite runners gaan vervolgens de doorgesneden vlieger achterna en die ze dan mogen houden. 

Video 1Video 2

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

 

Gesponsorde links