Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Is China wel de bakermat van de vlieger zoals men vaak zeg? Misschien niet. Deskundigen zeggen dat het allemaal begonnen is op de eilanden in de Stille Oceaan. Daar werd de vlieger gebruikt om vis te vangen. En de eerste die de vlieger in China gebruikten waren de militairen. Niettemin vervulde de vlieger eeuwen geleden al een belangrijke rol in de Chinese cultuur. En tegenwoordig is het nog steeds levendig. Toen had je al vliegers in alle soorten, vogels, insecten, vissen, kikkers, krabben, tijgers, Draken en mythologische figuren. De vliegers werden tijdens religieuze ceremonies, maar ook voor plezier opgelaten. vooral van November tot  begin April.

Diverse video's over vliegers in China

Categorie: China (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 03 januari 2015

Hier kun je diverse video's bekijken met informatie over de vliegers en het vliegeren in China

Lees meer...

Chinese vliegers

Categorie: China (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 17 januari 2015

De eerste officiële vlieger duikt op rond 400 voor Christus in China, maar er zijn aanwijzingen dat daar reeds 600 jaar eerder de vlieger is uitgevonden.

Lees meer...

Vliegeren in China

Categorie: China (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: maandag 06 november 2017

De Chinese vlieger was vroeger belangrijk, het was een soort status. De vliegers voor de rijkere waren gebouwd met ingewikkelde bamboe frames.

Lees meer...

Gesponsorde links