Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

In Indonesië is vliegeren bijzonder populair en er worden dan ook jaarlijks meerdere vliegerfestivals gehouden, onder andere in Jakarta en Bali. Eind juli kan het geen bezoeker van Sanur ontgaan zijn, in de lucht waren dagelijks enorme vliegers te zien. Die op werden gelaten als warming-up voor het jaarlijks vliegerfestival in Padanggalak (vlakbij Sanur). Het vliegerfestival duurt dan vier dagen. Eind juli is een gunstige tijd omdat dan vaak een sterke oostenwind waait. Het publiek kon genieten van spectaculaire, veelkleurige en professioneel gemaakte vliegers, die - vanwege hun grootte - met teams van acht tot tien man de lucht in worden getrokken. Een totaal van maar liefst 679 vliegers van teams uit binnen- en buitenland werden opgelaten. Naast de vele deelnemers uit Bali, Oost-Java, Japan en Australië, kwamen massaal lokale toeschouwers en toeristen op het spektakel af.

Vechtvliegeren, Indonesië, lajangan

Categorie: Indonesië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 september 2018

Vliegeren is meer dan een geliefd spel in Indonesië, en trouwens ook in andere Aziatische landen. Terwijl men in Nederland, niet meer doet dan het in de lucht krijgen en houden van een vlieger.

Lees meer...

Vliegers in Indonesië

Categorie: Indonesië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: donderdag 02 maart 2017

De vliegers hebben enorme afmetingen en zijn met veel zorg en vakkundigheid gebouwd. Vliegeren op Bali is dan ook niet zomaar een hobby.

Lees meer...

Vliegers van Bali

Categorie: Indonesië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: donderdag 02 maart 2017

Bali staat bekend als het eiland van de “morgen God van de wereld”. De bevolking van Bali hangen hoofdzakelijk de Hindoeïstische godsdienst aan en bidden en offeren daardoor in de morgen.

Lees meer...

Vliegerfestival Sanur, Bali

Categorie: Indonesië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 september 2018

Het is een unieke belevenis, het vliegerfestival in Sanur op Bali. Overal komen de deelnemers vandaan met vrachtwagens waarop hun vlieger lig, omdat ze zo groot van omvang zijn.

Lees meer...