Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegeren is een populaire bezigheid in het begin van het hete seizoen -in de maanden maart en april - in Thailand . Dit gebeurt zowel als vrijetijdsbesteding als in de vorm van wedstrijden of vliegergevechten. Een interessante vlieger is de zgn. 'zingende' toei-toei. Traditionele sportwedstrijd met twee teams waarbij men tracht elkaars vlieger in de lucht uit te schakelen door over een scheidslijn te trekken is het vechtvliegeren. Wedstrijden worden gespeeld met een kleine diamand vormige vrouwelijke vlieger (pak pao), tegen een grote vijfhoekige mannelijke vlieger van bijna twee meter lengte (chula), gewoonlijk in het begin van het hete seizoen. In Bangkok worden deze gehouden op Sanam Luang, het grote grasplein vóór het Koninklijk Paleis.

Thailand (geschiedenis)

Categorie: Thailand (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 september 2018

Ook in Thailand is vliegeren erg populair. Met liga's, gesponsorde teams, scheidsrechters, competities en een set van 72 regels mag het duidelijk zijn dat men het vliegeren erg serieus neemt.

Lees meer...

Vliegers in Thailand

Categorie: Thailand (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 september 2018

Vliegeren is de meest populaire sport in deze tijd in Thailand. Een groot vliegerfestival wordt altijd gehouden in Bangkok.                         

Lees meer...

Gesponsorde links