Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Japanse traditionele vliegers (2)

Categorie: Japanse traditionele vliegers Laatst bijgewerkt: dinsdag 28 juni 2016

Japanse vliegers behoren tot de meest spectaculaire vliegers in de wereld. Door fraaie beschilderde afbeeldingen, maar ook om de briljante geometrische patronen.

OKI

Oki is de naam van het eiland, waar deze vlieger wordt gemaakt.

ONIDAKO

Geen verdere informatie bekend over deze vlieger.

ONIYOCHO

Deze vlieger heeft een zeer vreemde vorm in vergelijking met andere Japanse vliegers. Deze vlieger is gemaakt in Hirado, Nagasakir.

ONIYOUZU

ONI betekentdemon en YOUZU vlieger. Deze vlieger is een soort van een exorcisme. Bidden voor geluk van het gezin en een gezondleven. Men vlieg deze vlieger op het Nieuwjaar festival.

ONNA BERABOH & OTOKO BERABOH

Otoko heeft de betekenis van man en Onna heeft de betekenis van vrouw, Beraboh heeft de betekenis van grappig, met andere woorden: grappige man en grappige vrouw.

SAGARA

Sagara is het district Shizuoka, Waar deze vlieger ook gemaakt werd. De Sagara vlieger werd gemaakt in het begin van de achttien eeuw. Deze vlieger heeft twee toomen en geen staar. Het is een soort van vechtvlieger.

SAKATA YAKKO

Geen informatie beschikbaar.

SAKAZUKI DAKO

SAKAZUKI betekent wijn beker. Deze vlieger heeft een zeer goede stabiele eigenschappen zelfs als de vorm eigenaardig is.

SEMI

SEMI betekent kakkerlak in het Japans.

SHOGI

Shogi is een afbeelding van een Japans spel als schaken. Deze vorm lijkt op het schaakstuk Shogi, zoals als koning van het schaakspel. Deze vlieger is gemaakt in Chigasaki stad, Kanagawa in de buurt van Tokio. Het heeft een lange staart van touw en heeft behoefte aan sterke wind te vliegen. Ook heeft het een kleine Hummer op de top van de vlieger.

SODE

De vorm van Sode-Dako lijkt Japanse kimono. Sode betekent mouwen van de Japanse kimono. Deze vlieger heeft een grote Hummer op de top van vlieger. Het heeft sterke wind nodig om te kunnen vliegen, deze vlieger stabiel. Het wordt gebruikt om te bidden voor geluk van pasgeboren jongetjes en hun gezondheid.

 

SUMIYOSHI

 Sumiyoshi-Dako werd 500 jaar geleden al gebouwd in Yoshida-cho, Shizuoka. Deze vlieger werd gebruikt als een signaal in de oorlog.

 

SURUGA

Suruga-Dako wordt opgebouwd uit vierkante vel papier zonder ze door te snijden. En is gemaakt in Shizuoka.

 

SURUMETENBATA

Deze vlieger is gemaakt in Sendai, Miyagi. De vorm van de vlieger lijkt op gedroogde een cattlefish dat is het bekendste product in deze wijk.

 

TAMETOMO

TAMETOMO was een beroemde krijgsheer die leefde aan het einde van de Heian tijdperk (794 - 1180). Hij werd gestuurd naar Hachijo eiland voor zijn misdaad, en met deze vlieger herinnerd men hem nog aan zijn naam.

TOMOE

Het ontwerp van deze vlieger bestaat uit drie delen. Het rondje deel van de top van de vlieger betekent is de eigenaar van het kasteel Yokosuka. De twee diamantvormige ruitvorm in het midden ligt een deel van de vlieger is het familiewapen van Takeda, een beroemde strijder. De uitgevouwen waaier aan de onderkant van de vlieger is het symbool van Tokugawa shogun. Het vertelt over de oorlog waarbij deze drie beroemde Samoerai hebben gevochten.

 

 

ROKKAKU (SANJO)

Rokkaku betekent zeshoek, en is bekend om zijn uitstekende vliegeigenschappen, stabiliteit en eenvoud van de constructie onder Japanse vliegers. Deze vlieger werd gemaakt in Sanjo, Niigata, het noorden van het centrum van Japan en wordt ook Sanjo-Rokkaku genoemd. Vandaag de dag, worden deze vliegers gemaakt door verschillende materialen. En worden over de hele wereld veel gemaakt.
De vlieger is niet afhankelijk van grote en kan dus in allerlei maten gebouwd worden. Ook de vliegeigenschappen zijn goed en zijn zeer stabiel. En ze kunnen elke windsnelheid wel aan (Behalve storm).

 

 

TONBI

TONBI betekent vlieger. Deze vlieger wordt ook wel als Rokugou Tonbi. Rokugou is de plaats waar deze vliegers gemaakt worden Tonbi is een district in het zuidwesten van Tokio.

 

 

TONGARI & ATAMAKIRE

TONGAI en ATAMAKIRE is voor familieleden en de geboorte. Deze vliegers staan voor geluk en de gezondheid van het gezin. Het symbool van geluk, zoals Crain, schildpad, grenen, bamboe, en pruimenboom. De rode kleur staat symbool voor geluk