Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Japanse traditionele vliegers (4)

Categorie: Japanse traditionele vliegers Laatst bijgewerkt: dinsdag 28 juni 2016

Japanse vliegers behoren tot de meest spectaculaire vliegers in de wereld. Door fraaie beschilderde afbeeldingen, maar ook om de briljante geometrische patronen.

OHJI

OHJI is een soort van de Yakko Dako. Het moet staarten hebben om stabiel te kunnen vliegen.

TOSA

De vierkante TOSA Dako is vergelijkbaar met Franklin vlieger, Delta of Hata. Het zou de voorouder kunnen zijn van de Delta. Het is een populaire vlieger. De vlieger ontleent zijn naam aan de uitgestrekte baai van Tosa aan de zuidkant van het eiland Shikoku, Kochi.

TSUGARU

De vlieger dankt zijn naam aan Tsugaru district, noordelijke deel van Aomori dat is de geboorteplaats van de vlieger. Deze vlieger is anders dan andere Japanse vliegers. Het heeft een houten frame van de cipres boom in plaats van bamboe dat gewoonlijk wordt gebruikt wordt voor andere vliegers. De vlieger beschikt over een zeer specifieke schilderstijl, waarbij gebruik wordt gemaakt van veel kleur, welke is omrand met zwarte lijnen, het geheel is omkaderd met een brede zwarte rand, bij helder weer en schijnende zon, komen de kleuren mooi vel uit.

 

TSUBAME

Tsubame betekend zwaluw

YAKKO

YAKKO-Dako is één van de meest populaire vlieger in Japan. Het is heel moeilijk om mee te vliegen zonder staart, dus de kinderen maken er een staart aan van 2 tot 4 meter. Om zo de vlieger stabiel te krijgen.

YOSHITSUNE

Yoshitsune Minamoto is een beroemde soldaat die leefde tussen het einde van de Heian tijdperk en het begin van Kamakura tijdperk. (1159-1189)