Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Japan is een zeer langgerekt land en bestaat uit vele vulkanische eilanden, het bevindt zich op 4 breuklijnen van onze aardkorst, waardoor aardbevingen veelvuldig voorkomen. Weersinvloeden zijn in Japan extreem en wisselend per gebied. Omdat de geografische ligging ook van belang is bij de Japanse vlieger zijn de vliegers in gedelen per prefectuur (provincie) Rondom het jaar 600 werden Japanse monniken uitgezonden naar China, om aldaar de cultuur en het leven te bestuderen. Op deze manier is ondermeer het karakterschrift in Japan terecht gekomen, welke later door de Japanners is vereenvoudigd. Ook is op deze manier de vliegercultuur in Japan terecht gekomen. In 1655 ontstonden door politieke omstandigheden de eerste vliegerwinkels, vliegerbouwer was een beroep geworden, voor de winkels aan de westkust werden veelal vliegers opgehangen als een soort van uithangbord, door de vele toomlijnen welke deze vliegers bezaten, werd de vlieger Tako-no-tako genoemd, welke kortweg kan worden vertaald als: ”octopus die geen octopus is”.

Hakkaku Dako

Categorie: Kagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

Deze achtpuntige vlieger ook wel stervlieger genoemd de Hakkaku komt in meerdere streken van Japan voor.

Lees meer...

Kerori Dako

Categorie: Aichi Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Kerori Dako is een vlieger welke als gift bij o.a. geboortes werd gegeven. Volgens velen moet de vlieger zonder staart worden gevlogen.

Lees meer...

Fukusuke Dako

Categorie: Kagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Fukusuke Dako uit De prefectuur Kagawa is een vlieger met de beeltenis van een geluk brengende dwerg in ceremonieel gewaad.

Lees meer...

Subcategorieën

 • Hokkaido

  Hokkaido is het meest noordelijke eiland van Japan en vormt een eigen prefectuur. Het klimaat is te koud voor bamboeplanten, de makers van vliegers moeten hierdoor uitwijken naar de hiba cipres (naaldboom). De vliegers hebben door deze materiaal keuze een sterk houten frame. De originele vliegers van Hokkaido beschikken over een speciale Ainu volks- schilderstijl, welke uniek is voor Japan

 • Tohoku district

  Tohoku is een regio (gewest) van Japan. Tohoku betekent noordoosten in het Japans. Dit gewest bevindt zich dan ook in het noordoosten van Japans grootste eiland, Honshu. Deze regio wordt soms Michinoku genoemd. Tohoku district bestaat uit de 6 provincies.

  • Aomori Prefectuur

   Aomori is in de Japanse vliegerwereld zeer bekend, hier komen volgens velen de mooiste gekleurde vliegers vandaan. Aomori is de meest noordelijke liggende provincie van het eiland Honshu. Aomori kan weer worden opgedeeld in drie regio’s: in het westen, aan de Japanse zee gelegen is Tsugaru, in het oosten bij de Pacific oceaan is het gebied Nanbu, Aomori stad zit in het midden van Tsugaru en Nanbu. In het verleden maakten de boeren van Aomori vliegers in de koude wintermaanden, De vliegers werden op koude, maar zonnige winterse dagen en als er een stevige bries stond, gevlogen. De boeren van het Tsugaru gebied, maakten het geraamte van de vliegers met behulp van hout, dat afkomstig was van de hiba cipres. De boeren van het Nanbu gebied maakten daarin tegen de geraamtes van bamboe. Het verschil hierin is, dat in het koude Tsugaru gebied geen bamboe groeit en in het warmere Nanbu gebied wel. De vliegers worden bespannen met Washi papier.

  • Miyagi Prefectuur

   De prefectuur Miyagi is een Japanse prefectuur in de regio Tohoku op het eiland Honshu. Miyagi heeft een oppervlakte van 7285,74 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 2.347.600 inwoners. De hoofdstad is Sendai. De prefectuur Miyagi vormde tot aan de Meiji-restauratie een deel van de provincie Mutsu. Daimyo Date Masamune (1567-1636) bouwde een kasteel te Sendai vanwaaruit hij Mutsu bestuurde. In 1871 werd de prefectuur Sendai opgericht, die het volgende jaar hernoemd werd naar de prefectuur Miyagi.

  • Akita Prefectuur

   De prefectuur Akita is een Japanse prefectuur in het gewest Tohoku in het noorden van het eiland Honshu. De hoofdstad is de gelijknamige stad Akita. Akita grenst in het westen aan de Japanse Zee, in het noorden aan Aomori, in het oosten aan Iwate, in het zuidoosten aan Miyagi en in het zuiden aan Yamagata. De prefectuur is grofweg rechthoekig van vorm, ruwweg 181 km van noord tot zuid en 111 km van west tot oost. Het Ou-gebergte vormt de oostelijke grens van de prefectuur, het Dewa-gebergte loopt dwars door het gebied heen. Akita heeft een typisch Noord-Japans klimaat, hetgeen betekent dat de winters koud zijn, in het bijzonder aan zee, en de zomers gematigd. De grootste polder van Japan, de Hachirogata-polder is gelegen in deze prefectuur. Op deze plaats lag vroeger het Hachiromeer. Het diepste punt van de polder ligt op 4,0 meter onder zeeniveau, waarmee dit het laagste punt van Japan is. Het meer is in 1964 drooggelegd en is met een oppervlakte van 172,03 km² qua grootte vergelijkbaar met de Haarlemmermeer. De polder heeft veel weg van de Noordoostpolder en het in de polder gelegen dorp Ogata-mura is de enige Japanse plaats die onder de zeespiegel ligt. De vliegers van Akita beschikken over een enigszins rondgebogen bodem. De vliegers van het Noshiro behorende bij de Akita prefectuur zijn vlak en vierkant.

  • Yamagata Prefectuur

   De prefectuur Yamagata is een Japanse prefectuur in de regio Tohoku op het eiland Honshu. Yamagata heeft een oppervlakte van 9323,46 km² en had in juni 2010 een geschatte bevolking van ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De hoofdstad is Yamagata. het vormde samen met de prefectuur Akita tot aan de Meiji-restauratie de provincie Dewa. De prefectuur Yamagata bevindt zich in het zuid-westelijke deel van Tohoku. Yamagata wordt begrensd door de Japanse Zee, de prefecturen Niigata en Fukushima in het zuiden, de prefectuur Miyagi in het oosten en de prefectuur Akita in het noorden.

 • Kanto district

  Het Kanto District behoort tot Zuid Centrale Honshu, het bevat zeven prefecturen; Gunma, Saitama, Tochigi, Ibaraki, Chiba, Tokyo en Kanagawa. Het Kanto district is mogelijk het belangrijkste district van Japan, ondermeer door de hoofdstad Tokyo.Edo was vroeger de naam van de hoofdstad, later werd dit omgedoopt in Tokyo. Het was de stad waar de Shogun van het Tokugawa bewind (1603-1867) zijn zetel had. In 1867 kwam er een andere machtsperiode, de zogenaamde Meiji Revolutie.

  • Ibaraki Prefectuur

   De prefectuur Ibaraki is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Ibaraki heeft een oppervlakte van 6095,69 km² en had op 1 augustus 2010 een bevolking van ongeveer 2.963.959 inwoners. De hoofdstad is Mito. En is ontstaan uit de voormalige provincie Hitachi. De prefectuur Ibaraki vormt het noordoostelijk deel van de regio Kanto. Ibaraki wordt bevindt zich tussen de prefectuur Tochigi en de Stille Oceaan en wordt in het noorden en zuiden begrensd door de prefecturen Fukushima en Chiba. In het zuidwesten grenst het aan de prefecturen Gunma en Saitama. Enkel in het uiterste noorden is de prefectuur bergachtig. Voor het overige bestaat ze uit vlaktes met verschillende meren.

  • Chiba Prefectuur

   De prefectuur Chiba is een Japanse prefectuur in het zuidoosten van de regio Kanto (Centraal-Honshu). Chiba heeft een oppervlakte van 5156,60 km² en een bevolking van ongeveer 6.117.104 inwoners (2008). De hoofdstad en zetel van het prefecturale bestuur bevindt zich in de stad Chiba. Andere belangrijke steden zijn Funabashi, Ichikawa, Matsudo en Choshi. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. De huidige prefectuur valt integraal samen met de premoderne provincies Awa, Kazusa en Shimosa. Aan de totstandkoming van Chiba lagen de prefecturen Inba, Kisarazu en Niihari, opgericht in 1871 krachtens het Decreet op de afschaffing van leenrijken en instelling van prefecturen Haihan, ten grondslag. Bij de fusie van Inba en Kisarazu (1873) was er voor het eerst sprake van de prefectuur Chiba, die in 1875 haar huidige grenzen kreeg met de inlijving van het zuidelijke deel van de prefectuur Niihari. De prefectuur Chiba wordt begrensd door de prefectuur Ibaraki (noordgrens), de Stille Oceaan (oost- en zuidgrens), en door de prefecturen Tokio en Saitama en de Baai van Tokio (westgrens). Noord- en westgrens worden op natuurlijke wijze gevormd, respectievelijk door de rivieren de Tone en de Edo. Het reliëf is overwegend vlak, met een uitloper van de Kanto-vlakte in het noorden, en kent lichte glooiingen zuidwaarts op het schiereiland Boso. De bevolking is voornamelijk geconcentreerd in het noordwestelijke deel van de prefectuur, dat zich ontwikkelde tot eenstedelijke en industriële satelliet van Groot-Tokio.

  • Kanagawa Prefectuur

   De prefectuur Kanagawa is een Japanse prefectuur in het zuidelijke deel van de regio Kanto in Honshu. Kanagawa heeft een oppervlakte van 2415,84 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 8.909.857 inwoners. De hoofdstad is Yokohama. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. Tijdens het middeleeuwse Japan maakte Kanagawa deel uit van de provincies Sagami en Musashi. De stad Kamakura in centraal Sagami was de hoofdstad van Japan tijdens de Kamakuraperiode (1185-1333). Tijdens de Edoperiode werd het westelijke deel van de provincie Sagami bestuurd door de daimyo van het Kasteel Odawara, terwijl het oostelijke deel rechtstreeks bestuurd werd door het Tokugawa-shogunaat in Edo (Tokio). De Amerikaanse Commodore Matthew Perry landde in Kanagawa in 1853 en 1854 en dwong Japan tot het ondertekenen van de Conventie van Kanagawa die de Japanse havens openstelde voor de Verenigde Staten. Yokohama, de grootste diepwater haven in de Baai van Tokio werd voor buitenlandse handelaars geopend in 1859 na jarenlange buitenlandse druk. Hierdoor ontwikkelde het tot de belangrijkste handelshaven van Japan. Yokosuka, eveneens in de Baai van Tokio ontwikkelde zich tot een marinehaven en dient nu als hoofdkwartier van de Amerikaanse 7de vloot (7th Fleet) en van de Japanse Marine (Japan Maritime Self-Defense Force. Yokohama, Kawasaki en andere grote steden werden ernstig beschadigd tijdens de grote Kanto-aardbeving in 1923 en tijdens de Amerikaanse bombardementen van 1945. Kanagawa is een redelijke kleine prefectuur die geklemd zit tussen de prefectuur Tokio in het noorden, Mount Fuji in het noordwesten en de Stille Oceaan en de Baai van Tokio in het zuiden en het oosten. Het oostelijke deel van de prefectuur is vlak en sterk geürbaniseerd. In dit deel bevinden zich Yokohama en Kawasaki. In het zuidoosten bevindt zich het schiereiland Miura met de oude stad Kamakura. Het westelijke deel is dan weer bergachtig met verschillende toeristische resorts zoals Odawara en Hakone. De Tama rivier vormt de grens tussen de prefecturen Kanagawa en Tokio. De Sagami rivier vloeit door de prefectuur heen.

  • Tokyo perfectuur

   Tokyo Prefectuur: Uit het gebied rondom Tokyo, welke stad vroeger de naam Edo had, komen de meest populaire Japanse vliegers.De Edo Dako welke in verschillende maten voorkomt en over uitbundige afbeeldingen beschikt en veelal voorstellingen draagt uit de Ukiyo-e-shi stijl. Voor de tweede wereld oorlog telde Tokyo vijfendertig vliegermakers welke over een eigen schilderstijl beschikten en daaraan te herkennen waren.Ook de Yakko-dako en de Tonbi-dako waren populaire vliegers in die tijd. De vliegers werden in de Edo periode ook wel door de Samurai mee genomen als souvenirs.

   Edo Kaku Dako (Edo Dako):

   De vorm van de vlieger is langgerekt en beschikt over 11 tot 14 toom lijnen welke als een soort stabilisator de vlieger recht in de lucht dienen te houden.

   Origineel behoren de vliegers te beschikken over een unari (zoemer).

   De beschildering van de vlieger kan in vier groepen worden ingedeeld.

   Nishiki-e = brocade stijl.

   Musha-e = beschildering met strijders / oorlogshelden.

   Ji = de vlieger draagt een Kanji karakter.

   Kabuki-e = kabuki acteurs werden op de Edo geschilderd.

  • Gunma Prefectuur

   De prefectuur Gunma (群馬県, is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Gunma heeft een oppervlakte van 6363,16 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 2.011.193 inwoners. De hoofdstad is Maebashi. Gunma is ontstaan uit de voormalige provincie Kozuke. En is één van de 8 volledig door land begrensde prefecturen. Gunma ligt in het noordwestelijke deel van de regio Kanto. De prefectuur is bergachtig. Gunma wordt begrensd door de prefecturen Fukushima en Niigata in het noorden, de prefectuur Tochigi in het oosten, Nagano en de prefectuur Saitama in het zuiden. In de prefectuur bevinden zich verschillende bergen en vulkanen (Akagi, Haruna en Asama). De belangrijkste rivieren zijn de Tone, de Agatsuma en de Karasu.

  • Niigata Prefectuur

   De prefectuur Niigata is een Japanse prefectuur in de regio Chubu in Honshu. Niigata heeft een oppervlakte van 12583,47 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 2.402.901 inwoners. De hoofdstad is Niigata (stad). Zij is grotendeels gelegen op het hoofdeiland Honshu en omvat tevens het in de Japanse Zee gelegen eiland Sado.

  • Shizuoka Prefectuur

   De prefectuur Shizuoka is een Japanse prefectuur ten zuidwesten van Tokio, aan de Stille Oceaan. Op 1 oktober 2008 bedroeg het aantal inwoners 3.798.258 ; ongeveer 3% van de totale Japanse bevolking. Shizuoka staat hiermee op de 10e plaats. De hoofdstad heet eveneens Shizuoka. Andere belangrijke steden zijn Numazu, Mishima, Shimizu. Shizuoka is 155 kilometer lang en 118 kilometer breed. De oppervlakte is 7780,12 km 2. De prefectuur Shizuoka wordt ingesloten door Kanagawa, Yamanashi en Nagano in het noorden en Aichi in het westen. In het noorden bevinden zich bergen van meer dan drieduizend meter, waaronder diverse bergen van de zuidelijke Japanse Alpen, en de Fuji (3776 meter). Shizuoka wordt doorsneden door rivieren als de Fuji, Ohi en Tenryu, die hier ontspringen. Ruim 64% van de oppervlakte bestaat uit bos. In het zuiden vindt men het schiereiland Izu, en de baai van Shizuoka kent een mild zeeklimaat, behalve in het bergachtige noorden. Er worden veel aardbeien geteeld; gedurende de winter in glastuinbouw, maar in de lente ook op de grond. De streek tussen Shizuoka en Shimizu wordt wel de aardbeienweg genoemd. In Shizuoka bevinden zich veel schrijnen. Het Sengenjinja complex bevat drie schrijnen die teruggaan tot de Heian-periode; in het Toshogu-schrijn bevinden zich de stoffelijke resten van de shogun Ieyasu Tokugawa. Deze shogun groeide op in het kasteel van Hamamatsu, en resideerde in het kasteel van Sumpu (1585) eveneens in de prefectuur Shizuoka .

 • Chubu district

  Chubu is opgedeeld in drie regio’s en 9 prefecturen, het noorden, aan de Japanse zee gelegen, is de regio Hokuriku en bestaat uit de prefectuur Niigata, Ishikawa, Toyama en Fukui.In het midden, is het centrale hoogland met de regio Nagano, Yamanahi en de prefectuur Gifu gelegen, men noemt dit gedeelte ook wel het dak van Japan.In het zuidelijke deel is de Tokai regio met de Aichi en Shizuoka prefectuur.

  • Aichi Prefectuur

   Chubu is opgedeeld in drie regio’s en 9 prefecturen, het noorden, aan de Japanse zee gelegen, is de regio Hokuriku en bestaat uit de prefectuur Niigata, Ishikawa, Toyama en Fukui.In het midden, is het centrale hoogland met de regio Nagano, Yamanahi en de prefectuur Gifu gelegen, men noemt dit gedeelte ook wel het dak van Japan.In het zuidelijke deel is de Tokai regio met de Aichi en Shizuoka prefectuur.

 • Kansai district

   Kansai eveneens bekend als Kinki  is een regio (district) van Japan. Kansai bevindt zich in het zuidelijke deel van Japans grootste eiland, Honshu. Het woord ki  in Kinki wordt in het Japans ook gelezen als miyako, wat hoofdstad is. Dit is het gevolg van het feit dat tot de Edoperiode de hoofdstad van Japan, Kioto in dit gewest lag.

  • Osaka Prefectuur

   De prefectuur Osaka is een Japanse prefectuur in de regio Kansai in Honshu. Osaka heeft een oppervlakte van 1897,72 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 8.827.485 inwoners. De hoofdstad is de stad Osaka.

  • Wakayama Prefectuur

   De prefectuur Wakayama is een Japanse prefectuur in de regio Kansai in Honshu. Wakayama heeft een oppervlakte van 4726,28 km² en een bevolking van ongeveer 1.017.731 inwoners (2008). De hoofdstad is Wakayama (stad).

 • Chugoku district

   Chūgoku is een regio in Japan, gelegen in het westelijke deel van het grootste eiland van het land, Honshu. De naam betekent letterlijk "Middenland" en is het enige overlevende overblijfsel van een historische indeling van Japan in "Nabije landen", "Middenlanden" en "Verre landen". Dit systeem was gebaseerd op de afstand tussen de landen en de hoofdstad Kioto. De huidige regio is echter kleiner dan de oorspronkelijke en omvat de gedeeltes van de Middenlanden die langs de wegen van San'indo en San'yodo. De regio (district) bestaat uit vijf prefecturen.

  • Tokushima Prefectuur

   De prefectuur Tokushima is een Japanse prefectuur op het eiland Shikoku. Tokushima heeft een oppervlakte van 4145,90 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 794.508 inwoners. De hoofdstad is Tokushima.

  • Yamaguchi Prefectuur

   De prefectuur Yamaguchi is een Japanse prefectuur in de regio Chugoku in Honshu. Yamaguchi heeft een oppervlakte van 6112,73 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 1.465.226 inwoners. De hoofdstad is Yamaguchi. De belangrijkste stad is niet de hoofdstad, maar de industrië- en havenstad Shimonoseki. In deze stad zijn de hoofdverbindingen met het eiland Kyushu gelegen, een veer, een tunnel en een brug. Het gebied rond Hiroshima was vroeger ingedeeld in 2 provincies, Nagato (ook bekend als Choshu) en Suo. Yamaguchi viel onder de Mori-clan tijdens de Sengoku-periode. Nadat Japan door Commodore Matthew Perry op 8 juli 1853 werd gedwongen zich open te stellen voor het Westen, speelden clans van Nagato een sleutelrol in het tot val brengen van het Tokugawa-shogunaat en het oprichten van het nieuwe keizerlijke rijk. De prefectuur grenst in het zuidwesten aan de regio Kyushu waarvan Honshu is gescheiden door de Straat van Shimonoseki, in het westen en noordwesten aan de Japanse Zee, in het noorden aan Shimane, in het noordoosten aan Hiroshima en in het zuidoosten aan de regio Shikoku die aan de andere kant van de Straat van Sado is gelegen.

  • Kagawa Prefectuur

   De prefectuur Kagawa is een Japanse prefectuur in het noordoosten van Shikoku. Kagawa heeft een oppervlakte van 1861,51 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van 1.001.872 inwoners. De hoofdstad is Takamatsu. Kagawa stond vroeger bekend als de provincie Sanuki. Kagawa wordt in het westen begrensd door de prefectuur Ehime, in het zuiden door de prefectuur Tokushima. De rest van de prefectuur grenst aan de Japanse Binnenzee. Kagawa is de kleinste prefectuur van Japan.

  • Kochi Prefectuur

   De prefectuur Kōchi is een Japanse prefectuur op het eiland Shikoku. Kōchi heeft een oppervlakte van 7105,04 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 784.867 inwoners. De hoofdstad is Kōchi. Het vormde tot aan de Meiji-restauratie de provincie Tosa. De prefectuur Kōchi beslaat het zuidwestelijke deel van het eiland Shikoku. Kōchi grenst aan de Stille Oceaan en de prefecturen Ehime Tokushima. Het is de grootste maar tevens de dunst bevolkte van de vier prefecturen van Shikoku's. Het merendeel van de prefectuur is erg bergachtig. Enkel rondom de hoofdstad Kochi en de stad Nakamura vindt men een kustvlakte. Kochi is verder bekend voor zijn vele rivieren.

 • Kyushu district

  Kyushu s het op twee na grootste eiland van Japan. Het ligt ten zuiden van Honshu en ten zuidwesten van Shikoku. Het aantal inwoners is 13,4 miljoen (2006), en de oppervlakte bedraagt 35.640 km². Het is van de grote eilanden het meest zuidelijk gelegen, en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse beschaving. Het eiland is bergachtig. Op Kyushu ligt de grootste actieve vulkaan van Japan, de Aso (1592 meter). Er zijn veel andere tekenen van seismische activiteit, waaronder hete bronnen. Het eiland Kyushu telt zeven prefecturen.

  • Nagasaki Prefectuur

   De prefectuur Nagasaki is een Japanse prefectuur op het eiland Kyushu. Nagasaki heeft een oppervlakte van 4095,55 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 1.440.087 inwoners. De hoofdstad is Nagasaki. De prefectuur Nagasaki wordt begrensd door de prefectuur Saga in het oosten. Voor het overige worden de grenzen van de prefectuur gevormd door water, zoals de baai van Ariake, de straat van Tsushima en de Oost-Chinese Zee. Binnen de prefectuur bevinden zich ook een groot aantal eilanden. De belangrijkste zijn de eilanden Tsushima en Iki. Het merendeel van de prefectuur bevindt zich langs de kust en er zijn dan ook een aantal belangrijke havens, waaronder de hoofdstad Nagasaki en de Amerikaanse marinebasis Sasebo.

   • Japanse Hata

    De Hata is een vlieger, die van uit Indonesië door de VOC naar Japan, Nagasaki is gebracht. In Nederland is nu eenmaal vanwege onze koloniale geschiedenis de Indonesische- en een beetje de Surinaamse-vecht-vlieger een stuk bekender. Voor de volledigheid met betrekking tot kruisvliegers hier onder dan toch de traditionele afmetingen.

 • Okinawa Eilanden

   De Okinawa-eilanden zijn een eilandengroep die behoren tot de prefectuur Okinawa, Japan. De eilanden worden tot het zuidelijke deel van de Riukiu-eilanden gerekend. Het merendeel van de bevolking bevindt zich net zoals de hoofdstad van de prefectuur Naha op het grootste eiland van de archipel, Okinawa. Historisch gezien behoorden de eilanden samen met de Amami-eilanden, de Miyako-eilanden en de Yaeyama-eilanden tot het Koninkrijk Riukiu.

Gesponsorde links