Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

 Chūgoku is een regio in Japan, gelegen in het westelijke deel van het grootste eiland van het land, Honshu. De naam betekent letterlijk "Middenland" en is het enige overlevende overblijfsel van een historische indeling van Japan in "Nabije landen", "Middenlanden" en "Verre landen". Dit systeem was gebaseerd op de afstand tussen de landen en de hoofdstad Kioto. De huidige regio is echter kleiner dan de oorspronkelijke en omvat de gedeeltes van de Middenlanden die langs de wegen van San'indo en San'yodo. De regio (district) bestaat uit vijf prefecturen.

Fugu Dako

Categorie: Tokushima Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Fugu Dako is een vlieger welke enigszins is afgekeken van de Koreaanse vechtvlieger, in het midden zit een gat.

Lees meer...

Fukusuke Dako

Categorie: Kagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Fukusuke Dako uit De prefectuur Kagawa is een vlieger met de beeltenis van een geluk brengende dwerg in ceremonieel gewaad.

Lees meer...

Hakkaku Dako

Categorie: Kagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

Deze achtpuntige vlieger ook wel stervlieger genoemd de Hakkaku komt in meerdere streken van Japan voor.

Lees meer...

Gonbo Ika

Categorie: Kochi Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Gonbo Ika is hier afgebeeld met het hoofd van de “perzik jongen” Momotaro. Momotaro is het embleem is van de vliegerclub uit Okayama.

Lees meer...

Wan-Wan Dako

Categorie: Tokushima Prefectuur Laatst bijgewerkt: maandag 19 januari 2015

De Wan-Wan Dako werd voor het eerst gevlogen in 1692. De vlieger is een lange tijd in Japan erg populair geweest.

Lees meer...

Tossa Dako

Categorie: Kochi Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Tossa Dako wordt ook wel Furoshiki Ika of Jyoumon genoemd. Vroeger werd de Tossa Dako gevlogen bij de geboorte van een zoon.

Lees meer...

Subcategorieën

 • Tokushima Prefectuur

  De prefectuur Tokushima is een Japanse prefectuur op het eiland Shikoku. Tokushima heeft een oppervlakte van 4145,90 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 794.508 inwoners. De hoofdstad is Tokushima.

 • Yamaguchi Prefectuur

  De prefectuur Yamaguchi is een Japanse prefectuur in de regio Chugoku in Honshu. Yamaguchi heeft een oppervlakte van 6112,73 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 1.465.226 inwoners. De hoofdstad is Yamaguchi. De belangrijkste stad is niet de hoofdstad, maar de industrië- en havenstad Shimonoseki. In deze stad zijn de hoofdverbindingen met het eiland Kyushu gelegen, een veer, een tunnel en een brug. Het gebied rond Hiroshima was vroeger ingedeeld in 2 provincies, Nagato (ook bekend als Choshu) en Suo. Yamaguchi viel onder de Mori-clan tijdens de Sengoku-periode. Nadat Japan door Commodore Matthew Perry op 8 juli 1853 werd gedwongen zich open te stellen voor het Westen, speelden clans van Nagato een sleutelrol in het tot val brengen van het Tokugawa-shogunaat en het oprichten van het nieuwe keizerlijke rijk. De prefectuur grenst in het zuidwesten aan de regio Kyushu waarvan Honshu is gescheiden door de Straat van Shimonoseki, in het westen en noordwesten aan de Japanse Zee, in het noorden aan Shimane, in het noordoosten aan Hiroshima en in het zuidoosten aan de regio Shikoku die aan de andere kant van de Straat van Sado is gelegen.

 • Kagawa Prefectuur

  De prefectuur Kagawa is een Japanse prefectuur in het noordoosten van Shikoku. Kagawa heeft een oppervlakte van 1861,51 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van 1.001.872 inwoners. De hoofdstad is Takamatsu. Kagawa stond vroeger bekend als de provincie Sanuki. Kagawa wordt in het westen begrensd door de prefectuur Ehime, in het zuiden door de prefectuur Tokushima. De rest van de prefectuur grenst aan de Japanse Binnenzee. Kagawa is de kleinste prefectuur van Japan.

 • Kochi Prefectuur

  De prefectuur Kōchi is een Japanse prefectuur op het eiland Shikoku. Kōchi heeft een oppervlakte van 7105,04 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 784.867 inwoners. De hoofdstad is Kōchi. Het vormde tot aan de Meiji-restauratie de provincie Tosa. De prefectuur Kōchi beslaat het zuidwestelijke deel van het eiland Shikoku. Kōchi grenst aan de Stille Oceaan en de prefecturen Ehime Tokushima. Het is de grootste maar tevens de dunst bevolkte van de vier prefecturen van Shikoku's. Het merendeel van de prefectuur is erg bergachtig. Enkel rondom de hoofdstad Kochi en de stad Nakamura vindt men een kustvlakte. Kochi is verder bekend voor zijn vele rivieren.