Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

De prefectuur Kōchi is een Japanse prefectuur op het eiland Shikoku. Kōchi heeft een oppervlakte van 7105,04 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 784.867 inwoners. De hoofdstad is Kōchi. Het vormde tot aan de Meiji-restauratie de provincie Tosa. De prefectuur Kōchi beslaat het zuidwestelijke deel van het eiland Shikoku. Kōchi grenst aan de Stille Oceaan en de prefecturen Ehime Tokushima. Het is de grootste maar tevens de dunst bevolkte van de vier prefecturen van Shikoku's. Het merendeel van de prefectuur is erg bergachtig. Enkel rondom de hoofdstad Kochi en de stad Nakamura vindt men een kustvlakte. Kochi is verder bekend voor zijn vele rivieren.

Gonbo Ika

Categorie: Kochi Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Gonbo Ika is hier afgebeeld met het hoofd van de “perzik jongen” Momotaro. Momotaro is het embleem is van de vliegerclub uit Okayama.

Lees meer...

Tossa Dako

Categorie: Kochi Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Tossa Dako wordt ook wel Furoshiki Ika of Jyoumon genoemd. Vroeger werd de Tossa Dako gevlogen bij de geboorte van een zoon.

Lees meer...

Gesponsorde links