Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Chiba is een Japanse prefectuur in het zuidoosten van de regio Kanto (Centraal-Honshu). Chiba heeft een oppervlakte van 5156,60 km² en een bevolking van ongeveer 6.117.104 inwoners (2008). De hoofdstad en zetel van het prefecturale bestuur bevindt zich in de stad Chiba. Andere belangrijke steden zijn Funabashi, Ichikawa, Matsudo en Choshi. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. De huidige prefectuur valt integraal samen met de premoderne provincies Awa, Kazusa en Shimosa. Aan de totstandkoming van Chiba lagen de prefecturen Inba, Kisarazu en Niihari, opgericht in 1871 krachtens het Decreet op de afschaffing van leenrijken en instelling van prefecturen Haihan, ten grondslag. Bij de fusie van Inba en Kisarazu (1873) was er voor het eerst sprake van de prefectuur Chiba, die in 1875 haar huidige grenzen kreeg met de inlijving van het zuidelijke deel van de prefectuur Niihari. De prefectuur Chiba wordt begrensd door de prefectuur Ibaraki (noordgrens), de Stille Oceaan (oost- en zuidgrens), en door de prefecturen Tokio en Saitama en de Baai van Tokio (westgrens). Noord- en westgrens worden op natuurlijke wijze gevormd, respectievelijk door de rivieren de Tone en de Edo. Het reliëf is overwegend vlak, met een uitloper van de Kanto-vlakte in het noorden, en kent lichte glooiingen zuidwaarts op het schiereiland Boso. De bevolking is voornamelijk geconcentreerd in het noordwestelijke deel van de prefectuur, dat zich ontwikkelde tot eenstedelijke en industriële satelliet van Groot-Tokio.

Sode Dako

Categorie: Chiba Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De vlieger heeft ook de naam van Kazusa Tonbi, vroeger had deze regio namelijk de naam Kazusa en Tonbi heeft de betekenis van vogel.

Lees meer...