Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Gunma (群馬県, is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Gunma heeft een oppervlakte van 6363,16 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 2.011.193 inwoners. De hoofdstad is Maebashi. Gunma is ontstaan uit de voormalige provincie Kozuke. En is één van de 8 volledig door land begrensde prefecturen. Gunma ligt in het noordwestelijke deel van de regio Kanto. De prefectuur is bergachtig. Gunma wordt begrensd door de prefecturen Fukushima en Niigata in het noorden, de prefectuur Tochigi in het oosten, Nagano en de prefectuur Saitama in het zuiden. In de prefectuur bevinden zich verschillende bergen en vulkanen (Akagi, Haruna en Asama). De belangrijkste rivieren zijn de Tone, de Agatsuma en de Karasu.

Ken Dako

Categorie: Gunma Prefectuur Laatst bijgewerkt: maandag 02 mei 2016

Vroeger werd de Boeddhistische monnik Daruma op het papier geschilderd met zwarte inkt. Van dit model bestaan verder nog de vliegers met de namen: Fukushima Dako en de Maki Ken Dako.

Lees meer...