Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Ibaraki is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Ibaraki heeft een oppervlakte van 6095,69 km² en had op 1 augustus 2010 een bevolking van ongeveer 2.963.959 inwoners. De hoofdstad is Mito. En is ontstaan uit de voormalige provincie Hitachi. De prefectuur Ibaraki vormt het noordoostelijk deel van de regio Kanto. Ibaraki wordt bevindt zich tussen de prefectuur Tochigi en de Stille Oceaan en wordt in het noorden en zuiden begrensd door de prefecturen Fukushima en Chiba. In het zuidwesten grenst het aan de prefecturen Gunma en Saitama. Enkel in het uiterste noorden is de prefectuur bergachtig. Voor het overige bestaat ze uit vlaktes met verschillende meren.

Yatsu Dako

Categorie: Ibaraki Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De middelste cirkel in de vlieger, behoort het familie ornament (wapen) van de maker van deze vlieger te bezitten. Aan de bovenligger behoort een Unari (zoemer) te zijn vastgebonden.

Lees meer...