Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Kanagawa is een Japanse prefectuur in het zuidelijke deel van de regio Kanto in Honshu. Kanagawa heeft een oppervlakte van 2415,84 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 8.909.857 inwoners. De hoofdstad is Yokohama. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. Tijdens het middeleeuwse Japan maakte Kanagawa deel uit van de provincies Sagami en Musashi. De stad Kamakura in centraal Sagami was de hoofdstad van Japan tijdens de Kamakuraperiode (1185-1333). Tijdens de Edoperiode werd het westelijke deel van de provincie Sagami bestuurd door de daimyo van het Kasteel Odawara, terwijl het oostelijke deel rechtstreeks bestuurd werd door het Tokugawa-shogunaat in Edo (Tokio). De Amerikaanse Commodore Matthew Perry landde in Kanagawa in 1853 en 1854 en dwong Japan tot het ondertekenen van de Conventie van Kanagawa die de Japanse havens openstelde voor de Verenigde Staten. Yokohama, de grootste diepwater haven in de Baai van Tokio werd voor buitenlandse handelaars geopend in 1859 na jarenlange buitenlandse druk. Hierdoor ontwikkelde het tot de belangrijkste handelshaven van Japan. Yokosuka, eveneens in de Baai van Tokio ontwikkelde zich tot een marinehaven en dient nu als hoofdkwartier van de Amerikaanse 7de vloot (7th Fleet) en van de Japanse Marine (Japan Maritime Self-Defense Force. Yokohama, Kawasaki en andere grote steden werden ernstig beschadigd tijdens de grote Kanto-aardbeving in 1923 en tijdens de Amerikaanse bombardementen van 1945. Kanagawa is een redelijke kleine prefectuur die geklemd zit tussen de prefectuur Tokio in het noorden, Mount Fuji in het noordwesten en de Stille Oceaan en de Baai van Tokio in het zuiden en het oosten. Het oostelijke deel van de prefectuur is vlak en sterk geürbaniseerd. In dit deel bevinden zich Yokohama en Kawasaki. In het zuidoosten bevindt zich het schiereiland Miura met de oude stad Kamakura. Het westelijke deel is dan weer bergachtig met verschillende toeristische resorts zoals Odawara en Hakone. De Tama rivier vormt de grens tussen de prefecturen Kanagawa en Tokio. De Sagami rivier vloeit door de prefectuur heen.

Daruma Dako

Categorie: Kanagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De ogen van Daruma werden aan de achterkant van het papier met gesmolten was behandeld, hierdoor krijgen de ogen een bepaalde doorzichtig lumineuze uitdrukking.

Lees meer...

Fujisawa Dako

Categorie: Kanagawa Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

Fujisawa Dako is de kleine versie van de Sagami O-Dako welke vliegers in Japan ieder jaar op 4 en 5 mei worden gevlogen op de zandbanken van de Sagami rivier.

Lees meer...