Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Kyushu s het op twee na grootste eiland van Japan. Het ligt ten zuiden van Honshu en ten zuidwesten van Shikoku. Het aantal inwoners is 13,4 miljoen (2006), en de oppervlakte bedraagt 35.640 km². Het is van de grote eilanden het meest zuidelijk gelegen, en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse beschaving. Het eiland is bergachtig. Op Kyushu ligt de grootste actieve vulkaan van Japan, de Aso (1592 meter). Er zijn veel andere tekenen van seismische activiteit, waaronder hete bronnen. Het eiland Kyushu telt zeven prefecturen.

Baramon Ko Dako

Categorie: Nagasaki Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

De Bara mon Ko Dako is een zeer oud Japans model eeuwen terug werd deze vlieger al gemaakt, de afbeelding bestaat uit een draak in de nacht, omgeven door vlammen.

Lees meer...

De Japanse Hata

Categorie: Japanse Hata Laatst bijgewerkt: woensdag 31 december 2014

Opvallend van de Hata is het bijna vierkante uiterlijk met de papierenkwastjes aan de vleugelpunten. Het frame is gemaakt van bamboe.

Lees meer...

180 Orginale designs voor de Hata

Categorie: Japanse Hata Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

Voor de Hata zijn er diverse designs. Van modern tot de gebruikelijk oorspronkelijke designs. In deze rubriek staan alle 180 Orginale designs van de Japanse Hata

Lees meer...

Subcategorieën

  • Nagasaki Prefectuur

    De prefectuur Nagasaki is een Japanse prefectuur op het eiland Kyushu. Nagasaki heeft een oppervlakte van 4095,55 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 1.440.087 inwoners. De hoofdstad is Nagasaki. De prefectuur Nagasaki wordt begrensd door de prefectuur Saga in het oosten. Voor het overige worden de grenzen van de prefectuur gevormd door water, zoals de baai van Ariake, de straat van Tsushima en de Oost-Chinese Zee. Binnen de prefectuur bevinden zich ook een groot aantal eilanden. De belangrijkste zijn de eilanden Tsushima en Iki. Het merendeel van de prefectuur bevindt zich langs de kust en er zijn dan ook een aantal belangrijke havens, waaronder de hoofdstad Nagasaki en de Amerikaanse marinebasis Sasebo.

    • Japanse Hata

      De Hata is een vlieger, die van uit Indonesië door de VOC naar Japan, Nagasaki is gebracht. In Nederland is nu eenmaal vanwege onze koloniale geschiedenis de Indonesische- en een beetje de Surinaamse-vecht-vlieger een stuk bekender. Voor de volledigheid met betrekking tot kruisvliegers hier onder dan toch de traditionele afmetingen.