Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Akita is een Japanse prefectuur in het gewest Tohoku in het noorden van het eiland Honshu. De hoofdstad is de gelijknamige stad Akita. Akita grenst in het westen aan de Japanse Zee, in het noorden aan Aomori, in het oosten aan Iwate, in het zuidoosten aan Miyagi en in het zuiden aan Yamagata. De prefectuur is grofweg rechthoekig van vorm, ruwweg 181 km van noord tot zuid en 111 km van west tot oost. Het Ou-gebergte vormt de oostelijke grens van de prefectuur, het Dewa-gebergte loopt dwars door het gebied heen. Akita heeft een typisch Noord-Japans klimaat, hetgeen betekent dat de winters koud zijn, in het bijzonder aan zee, en de zomers gematigd. De grootste polder van Japan, de Hachirogata-polder is gelegen in deze prefectuur. Op deze plaats lag vroeger het Hachiromeer. Het diepste punt van de polder ligt op 4,0 meter onder zeeniveau, waarmee dit het laagste punt van Japan is. Het meer is in 1964 drooggelegd en is met een oppervlakte van 172,03 km² qua grootte vergelijkbaar met de Haarlemmermeer. De polder heeft veel weg van de Noordoostpolder en het in de polder gelegen dorp Ogata-mura is de enige Japanse plaats die onder de zeespiegel ligt. De vliegers van Akita beschikken over een enigszins rondgebogen bodem. De vliegers van het Noshiro behorende bij de Akita prefectuur zijn vlak en vierkant.

Mato Dako

Categorie: Akita Prefectuur Laatst bijgewerkt: zaterdag 17 januari 2015

De Mato Dako lijkt wel erg veel op de Honjo Dako, maar echter deze vlieger is speciaal gemaakt om met sterke wind te kunnen vliegen.

Lees meer...

Otoko Beraboh & Onna Beraboh

Categorie: Akita Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

Otoko heeft de betekenis van man en Onna heeft de betekenis van vrouw, Beraboh heeft de betekenis van grappig, met andere woorden: grappige man en grappige vrouw. 

Lees meer...