Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Aomori is in de Japanse vliegerwereld zeer bekend, hier komen volgens velen de mooiste gekleurde vliegers vandaan. Aomori is de meest noordelijke liggende provincie van het eiland Honshu. Aomori kan weer worden opgedeeld in drie regio’s: in het westen, aan de Japanse zee gelegen is Tsugaru, in het oosten bij de Pacific oceaan is het gebied Nanbu, Aomori stad zit in het midden van Tsugaru en Nanbu. In het verleden maakten de boeren van Aomori vliegers in de koude wintermaanden, De vliegers werden op koude, maar zonnige winterse dagen en als er een stevige bries stond, gevlogen. De boeren van het Tsugaru gebied, maakten het geraamte van de vliegers met behulp van hout, dat afkomstig was van de hiba cipres. De boeren van het Nanbu gebied maakten daarin tegen de geraamtes van bamboe. Het verschil hierin is, dat in het koude Tsugaru gebied geen bamboe groeit en in het warmere Nanbu gebied wel. De vliegers worden bespannen met Washi papier.

Aomori Dako

Categorie: Aomori Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De vlieger lijkt op de Tsugaru Dako maar draagt de afbeeldingen uit het Kabuki theater. De vliegerbouwer Yojiro Takeda leerde van Kinsyo Kakizaki, Kabuki spelers te schilderen op papier.

Lees meer...

Tsugaru Dako

Categorie: Aomori Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De vlieger dankt zijn naam aan Tsugaru district, noordelijke deel van Aomori dat is de geboorteplaats van de vlieger. Deze vlieger is anders dan andere Japanse vliegers.

Lees meer...

Nanbu Dako

Categorie: Aomori Prefectuur Laatst bijgewerkt: donderdag 01 januari 2015

De Nanbu-dako draagt de beeltenis van de volksheld Kintaro,  Kintaro was zeer sterk en had het vermogen om met dieren praten, hij had de bijnaam “golden boy”.

Lees meer...

Gesponsorde links