Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

De prefectuur Yamagata is een Japanse prefectuur in de regio Tohoku op het eiland Honshu. Yamagata heeft een oppervlakte van 9323,46 km² en had in juni 2010 een geschatte bevolking van ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De hoofdstad is Yamagata. het vormde samen met de prefectuur Akita tot aan de Meiji-restauratie de provincie Dewa. De prefectuur Yamagata bevindt zich in het zuid-westelijke deel van Tohoku. Yamagata wordt begrensd door de Japanse Zee, de prefecturen Niigata en Fukushima in het zuiden, de prefectuur Miyagi in het oosten en de prefectuur Akita in het noorden.

Koma Dako

Categorie: Yamagata Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 16 augustus 2017

De vlieger kan zonder staart worden gevlogen. Bij onstabiele wind of aanwakkerende wind is een staart een goede stabiliserende factor.

Lees meer...

Ichimon Dako

Categorie: Yamagata Prefectuur Laatst bijgewerkt: woensdag 16 augustus 2017

De Ichimon Dako is een vlieger voor kinderen. De afbeelding op de vlieger is van het vossen hoofd (Kitsune), welke in de Japanse natuur - volksreligie werd aanbeden.

Lees meer...