Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Hamamatsu vliegerfestival

Categorie: Vliegerfeesten Japan Laatst bijgewerkt: zaterdag 17 januari 2015

Het Hamamatsu vliegerfestival is volgens zeggen ontstaan door dat Eiroku Era (1558 - 1569) de eerste zoon van Liwo Buzenn-no-Kami (de Loard van Hikuma Castel) geboren was.

Een vlieger had gemaakt met de naam van zijn zoon (erfgenaam). Sinds die tijd wordt er elk jaar op 3 t/m 5 Mei het vliegerfestival gehouden, waarbij  elk jaar meer dan 2 miljoen bezoekers komen.  En 164 groepen uit de stad Hamamatsu doen daar aan mee en strijden om de eer. De vechtvliegers waar ze mee vliegen noemt men Machijirushi (Machi betekent stad en Jirushi merk) elke groep heeft zijn eigen vlieger beschilderd met hun afbeelding.
De lijnen waar mee gevlogen wordt zijn gemaakt van hennep en kunnen een doorsnee hebben van 5,5 mm. Er zijn 7 categorien waar in gevlogen wordt, 1,5 m, 2,1 m, 2,4 m, 1,65 m, 2,9 m, 3,25 m en 3,64 m. De vliegers moeten een lange staart hebben dat 15 tot 20 keer de omvang van de vlieger is.

Meer informatie over vliegerfestivals vind je hier

Foto's

Video

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.