Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Ikazaki vliegerfestival

Categorie: Vliegerfeesten Japan Laatst bijgewerkt: dinsdag 28 februari 2017

Ikazaki stad is gelegen in Ehime, op het eiland Shikoku.. Ikazaki Kite Festival heeft een lange geschiedenis van meer dan 400 jaar.

Het vliegerfestival wordt gehouden op de Dag van het Kind (5 mei) om te bidden voor geluk en voorspoed van de kinderen die geboren werd in voorgaande jaar. De naam van het kind is geschilderd op de vlieger en ze vieren de hun geboorte en hun geluk in de toekomst.

De grootte van Ikazaki vlieger is 3m breed x4m hoog. Tijdens het festival zijn er meer dan 1000 vliegers in de lucht en ze vechten met andere vliegers  om de lijnen door te snijden met een 'Gagari' (snijgereedschap) dat vast is gemaakt aan de lijn. Ook is er in Ikazaki stad een Kite Museum waar meer dan 400  traditionele vliegerste zien zijn.

Het festival zal gehouden worden op 5 mei en oktober elk jaar.

Meer informatie over vliegerfestivals vind je hier

Foto's

video's

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.