Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Showamachi (Hoshubana)

Categorie: Vliegerfeesten Japan Laatst bijgewerkt: vrijdag 03 maart 2017

Het is tot op heden dat een beroemde boeddhistische priester van de residant in Showamachi vliegerde om te bidden voor de welvaart van de industrie in de late Edo-periode.

Sinds de late Edo-periode, wordt  op 3 mei en 5 mei elk jaar dit vlieger festival gehouden aan de oever van de rivier in de buurt Nishihoushubana. De vliegers zijn beschilderd met twee kleuren, zoals groen en rood. Rood betekent de zon en groen symboliseerde grond. De afmetingen van deze enorme vlieger is 11m breed en 16m hoogte en met een gewicht 800kg en heeft 200 toomen met elk een lengte van 40 meter. De deelnemers zijn jonge autochtone mannen, die behoren tot de Big Kite Cultuur Vereniging, En dragen een hanten (een witte korte jas) in rood en groen en een hachimaki (een hoofd-band) op hun hoofd. Ze hijsen de trekken de vlieger met een kreet van aanmoediging op het teken van een bel omhoog. En proberen de vlieger hoog aan de heldere hemel te krijgen. In Showamachi bevindt zich ook het museum Odako Kaikan (Big Kite Museum). Daar zijn 450 soorten vliegers te bezichtigen, uit Japan en uit de rest van de wereld.

Meer informatie over vliegerfestivals vind je hier

Foto's

Video

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.