Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

 

 

Vliegers in Guatemala

Categorie: Guatemala (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: zondag 04 januari 2015

In Guatemala  maar ook o.a. in Mexico wordt traditioneel op 1 november de Dag van de doden gevierd. Dan worden de overledenen geëerd met eten, bloemen en vliegers.

Lees meer...

Vliegers in Brazilië

Categorie: Brazilië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: vrijdag 03 maart 2017

De Braziliaanse Piao vechtvlieger, met de bijnaam “Top Kite” vanwege de vorm die wat weg heeft van een tol. Is een typische Braziliaanse vlieger.

Lees meer...

Zelf een Surinaamse vlieger bouwen

Categorie: Suriname (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

In Suriname kennen ze 4 verschillende vliegers. En zelf een Surinaamse vlieger maken is niet zo moeilijk. Hier vind je uitleg hoe je dat kunt doen.

Lees meer...

Vliegers in Suriname

Categorie: Suriname (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Dat het bijna schoolvakantie is, ziet men ‘s middags aan de vele kleurrijke vliegers in de lucht. Dit ‘feest’ van, meestal jeugdigen’, is al decennia traditie.

Lees meer...

Subcategorieën

  • Guatemala (wereldwijd)

    In Santiago Sacatepequez, Guatemala vieren ze de dag van de doden met enorme grote vliegers. Dit alles maakt onderdeel uit van de traditionele  viering  "Dia de los Muertos". Het symboliseert de verbintenis tussen de levenden met hun overleden familieleden en voorouders.

  • Suriname (wereldwijd)

    In Suriname maken ze van verschillende materialen vliegers, (vechtvliegers)  zo als van blaaderen, vuilniszakken, ijzerdraad als lijn en meer. En natuurlijk van papier. In verschillende kleuren. Ook zijn er verschillende modellen. In deze rubriek zal ik bij een paar modellen meer in over verstrekken.

  • Brazilië (wereldwijd)

    Overal met name in Rio de Janeiro zie je ze bezig zijn en in de elektriciteit kabels kom je overal gestrande vliegers tegen, waar door er jaarlijks enkele kinderen geëlektrocuteerd worden.

Gesponsorde links