Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegers in Brazilië

Categorie: Brazilië (wereldwijd) Laatst bijgewerkt: vrijdag 03 maart 2017

De Braziliaanse Piao vechtvlieger, met de bijnaam “Top Kite” vanwege de vorm die wat weg heeft van een tol. Is een typische Braziliaanse vlieger.

Je heb er wel enige ervaring voor nodig om er mee te kunnen vliegen, ze zijn er onstabiel maar wanneer die goed is afgesteld dan kan je de vlieger goed onder controle houden. Het vliegeren wordt het meest gedaan door kinderen uit arme buurten. Voor de rijken is het te goedkoop en houden zich dan daar ook niet echt mee bezig.

De lijnen worden ingesmeerd met een mengsel van houtlijm, glas of met een mengsel van zout en zand, zodat de lijnen goed scherp zijn om de lijnen van andere vliegeraars door te snijden.

Overal met name in Rio de Janeiro zie je ze bezig zijn en in de elektriciteit kabels kom je overal gestrande vliegers tegen, waar door er jaarlijks enkele kinderen geëlektrocuteerd worden. Niet alleen dat, maar jaarlijks komen er ook iets meer dan honderd motorrijders om het leven vanwege de scherpe lijnen. Waarmee de motorrijders bijna letterlijk onthoofd worden, daarom zie je als je goed oplet dat de meeste een soort antenne op hun stuur hebben staan. Deze is er voor om de lijnen op te vangen en door te snijden.

Foto's
Video 1Video 2

Feedback

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

 

 

Gesponsorde links