Dutch Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese
Gesponsorde links

Vliegerlijnen.

Categorie: Vlieger bouwen op de ouderwetse manier Laatst bijgewerkt: dinsdag 15 augustus 2017

Om je vliegers ook echt traditioneel te maken moet er natuurlijk ook traditionele lijn aan. Er is sporadisch nog sisal hennep of andere oude soorten touw te koop maar door de jaren hebben deze ook een hoop geleden.

Een andere mogelijkheid is zelf twijnen van van allerhande soorten touw van natuurlijk materiaal . Ook bestaat er de mogelijkheid om katoenen naaigaren tot een dikkere lijn te twijnen. Het enige wat je nodig hebt is veel plaats en een boormachine en natuurlijk klossen vol naaigaren. Twijnen gaat gemakkelijk door een paar lijntjes in dezelfde richting op te draaien bij elkaar brengen en daarna gecontroleerd los laten. De lijn zal zich in tegenovergestelde richting opdraaien en des te harder de individuele lijnen opgerold zijn des te strakker wordt je uiteindelijke lijn. Het voordeel is dat de lijn onmiskenbaar van jezelf is en mooi en zo sterk als je zelf wilt. Nadelen zijn je moet veel plaats hebben om het te kunnen maken en de lijnen zijn getwijnd wat bij belasting draaiingen oplevert. Hetzelfde advies als bij voorgaande artikelen gewoon proberen en je ziet maar wat er gebeurd.

 

Gesponsorde links


Gerelateerd


Gesponsorde linksGesponsorde links

Gesponsorde links