Getagde items Japan

Getagde items Japan - De Vliegersport

De Shirone Rokkaku

Al voor de 2e wereldoorlog waren er in dit gebied ongeveer dertien families die zich dagelijks volop bezig hielden met het vervaardigen van vliegers.

Lees meer

Aomori Dako

De vlieger lijkt op de Tsugaru Dako maar draagt de afbeeldingen uit het Kabuki theater. De vliegerbouwer Yojiro Takeda leerde van Kinsyo Kakizaki, Kabuki spelers te schilderen op papier.

Lees meer

Azie

Azië is de bakermat van het vliegeren verweven in de totale cultuur in het verleden, maar zeker ook in het heden. In de cultuur kent men vele gebeurtenissen waarbij het vliegeren een belangrijke plaats in neemt: bij heel veel religieuze ceremonieën, bij feesten zoals geboorte, huwelijken, oogstfeest, maar ook bij begrafenissen en herdenkingen. Vliegeren is in Azië

...
Lees meer

Baramon Ko Dako

De Bara mon Ko Dako is een zeer oud Japans model eeuwen terug werd deze vlieger al gemaakt, de afbeelding bestaat uit een draak in de nacht, omgeven door vlammen.

Lees meer

Beran Dako

De Beran Dako is een leuke, simpele rechthoekige goed vliegende stabiele Japanse kindervlieger. Waar de kinderen tegenwoordig nog met veel plezier mee vliegeren.                                                                                                                              

Lees meer

Bunraku Dako

Bubraku is een meer dan 300 jaar oud Japans poppenspel, de pop wordt door twee personen geheel gekleed in het zwart tegen een zwarte achtergrond, bewogen.

Lees meer

Daruma Dako

De ogen van Daruma werden aan de achterkant van het papier met gesmolten was behandeld, hierdoor krijgen de ogen een bepaalde doorzichtig lumineuze uitdrukking.

Lees meer

De Edo Dako familie

Veelal denk men, dat een Edo Dako (afgekort Edo) over veel toomlijnen behoort te beschikken, echter dit is een onwaarheid. In deze rubriek zal ik trachten e.a. te verduidelijken.

Lees meer

De Japanse Hata

Het opvallende van de Japanse Hata is het  vierkante uiterlijk. En versiert met de papierenkwastjes aan de vleugelpunten. En het frame van de vlieger is gemaakt van bamboe.

Lees meer

De JI-Dako

De vlieger draagt een Kanji karakter “draak” .                                                                                                                      

Lees meer

De Rokkaku

De vlieger bestaat uit zes punten, elke hoekpunt hoorde over een punt “ster” te beschikken.                                                                   

Lees meer

De Rokkaku

Deze Japanse traditionele vlieger bestaat uit zes punten, elke hoekpunt hoorde over een punt “ster” te beschikken.                                                                   

Lees meer

De Sagami Ohdaka

Zoals je misschien wel weet heeft een vlieger in Japan een grote betekenis dan hier in Nederland. De vlieger maakt daar een belangrijk deel van de cultuur en religie uit.

Lees meer

De Shirone Rokkaku

Al lang voor de 2e wereldoorlog waren er in dit gebied van Shirone ongeveer dertien families die zich dagelijks volop bezig hielden met het vervaardigen van vliegers.

Lees meer

De Tomoe

Deze vlieger de De Tomoe herinnerd aan de oorlog tussen de twee clans en bestaat uit drie draaiende zwarte komma’s op een witte ondergrond (Mutsu-domoe).

Lees meer

De Tsugaru Dako

Het is duidelijk op de foto te zien dat de vlieger over een rechthoekig geraamte en diagonaal stokken beschikt. De vlieger kan zonder enige moeite harde wind verdragen. 

Lees meer

Edo Kaku Dako (Edo Dako)

De vorm van deze vlieger (familie van de Edo Dako) is langgerekt en beschikt over 11 tot 14 toom lijnen welke als een soort stabilisator de vlieger recht in de lucht dienen te houden.

Lees meer

Edo Ko Dako

Dit is eigenlijk een eenvoudig model van de Edo dako en was bedoeld voor kinderen. Het formaat van de vlieger is kleiner 30 x 60 of 60 x 90 cm. Orgineel zijn ze veel groter.

Lees meer