Getagde items vliegerlijnen

Getagde items vliegerlijnen - De Vliegersport

Er zijn vliegerlijnen leverbaar van de volgende materialen, dacron/polyester/dyneema/spectra/cycloon. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen die weer toepasbaar zijn waar we het product voor gaan gebruiken. De vliegerlijnen zijn te verkrijgen in diverse treksterktes en lengtes.
Voor eventuele reparaties aan de toom van uw vlieger zijn er diverse treksterktes ommantelde dyneema lijnen verkrijgbaar. Als uw mantel op de uiteinde van uw vliegerlijnen versleten of beschadigd is zijn er nieuwe sleeve lijnen verkrijbaar om deze te vervangen

Over de Vliegerlijnen en Sleeven

Het is van groot belang dat je o.a. bij het powerkiten, kitesurfen en trickvliegeren een goede lijnenset gebruikt. Zo min mogelijk rek in de lijnen en ze moeten exact gelijk van lengte zijn.

Lees meer

Aramide (Kevlar)

Aramide wordt ook wel Kevlar of Twaron genoemd. Het is licht van gewicht, dun en heeft weinig rek (± 3%). Deze lijn is lekker glad gevlochten. Nadeel is dat de lijnen scherp zijn.

Lees meer

Bevestiging van de lijnen

De bevestiging van vliegerlijnen aan de vlieger en grepen staat in onderstaande afbeeldingen duidelijk beschreven. Gebruik alleen deze manier van bevestigen (katteklauw).

Lees meer

De Sleeve(s)

Wie een tijdje vliegert met powerkites komt vanzelf in aanraking met sleeves en het aanbrengen ervan. Hier beschrijf ik een aantal manieren om je lijn van een sleeve te voorzien.

Lees meer

De vliegerlijnen

De meeste vliegerlijnen worden tegenwoordig voornamelijk gemaakt van Dyneema. Dyneema is een geregistreerd handelsmerk van DSM, dat gelegen is in Heerlen.

Lees meer

De Vliegerlijnen (Buggy)

Een heel belangrijk en vaak onderschat onderdeel van uw kites zijn de lijnen. Een juiste keuze kan een wereld van verschil maken en heel belangrijk is de breeksterkte.

Lees meer

Dyneema Vector

De belangrijkste eigenschappen van vliegerlijnen is de minimale rek. Zeker voor het gebruik bij drie- en vierlijns powercontrol is het van uiterst cruciaal belang.

Lees meer

Gevlochten Dacron

Met zijn rek van ± 12% is Dacron geschikt als vliegerlijn voor beginners- en allround Stuntvliegers. Het is dun, licht van gewicht, glad en kan zonder mantel geknoopt worden.

Lees meer

Het Oprollen

Het oprollen van je lijnen kan je het beste door met een zogehete 8-winder. Vaak worden bij beginnersvliegers eenvoudige lijnen geleverd die op twee ronde spoelen zijn gerold.

Lees meer

Knopen uit de lijn halen

Een knoop in een vliegerlijn maakt de kans dat de lijn breekt groter. Het zal de treksterkte van de lijn in negatieve zin beïnvloeden en kan de treksterkte terugbrengen tot 30% van de oorspronkelijke sterkte.

Lees meer

Lengte van de vliegerlijnen

Voor u begint met vliegeren met een 2-lijns of 4-lijns vlieger is het belangrijk om te controleren of uw lijnen precies dezelfde lengte hebben. Dit is van groot belang tijdens het vliegeren.

Lees meer

Levensduur verlengers

De vliegerlijnen hebben op twee punten het nogal zwaar te verduren. Dat is met name in het midden waar de wikkelingen altijd ontstaan en vlak voor de vlieger.

Lees meer

Lijnen opgerold houden

Heb jij ook altijd een probleem met het opgerold houden van je lijnen? Dan is dit de oplossing van het probleem. Er is niks vervelende dan eerst voor je gaat vliegeren de lijnen uit de war te halen.

Lees meer

Nylon lijnen

De nylon vliegerlijnen hebben nog iets meer rek. En zijn daarom alleen maar geschikt voor éénlijn vliegers. Nylon kan gevlochten of geslagen zijn.                                                                     

Lees meer

Oprollen van de lijnen

Ook altijd zo'n hekel aan het oprollen van je lijnen na een leuke dag vliegeren. En vooral als het hele lange lijnen zijn? Zaag een blokje hout op de binnen maten van je rollen en draai daar een bout doorheen.

Lees meer

Over Lijnen

Gebruik voor het vliegen met een Revolution vliegerlijnen die zo min mogelijk rek hebben. Tevens moeten alle 4 de lijnen exact even lang zijn, dit is heel belangrijk!

Lees meer

Over Veiligheid

Vliegerlijnen kunnen gevaarlijk zijn. Pas de vliegerlijn aan aan de vlieger en behandel de lijn zoals nodig om gevaren, ongevallen, en verwonding aan personen en bezit te vermijden.

Lees meer

Toomen in de knoop

Heb jij ook altijd, ga je leuk vliegeren en dan bij het uitpakken van de vlieger blijkt dat de toomen weer in de war zitten. Dan heb ik voor jouw de oplossing voor dat probleem.

Lees meer

Vieze lijnen weer mooi wit

Je kent het wel, in het begin zijn de lijnen altijd mooi wit, maar na een tijdje zien ze er grauw uit. Hier hebben wij een goeie tip om de lijnen weer mooi wit te krijgen.

Lees meer