Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor materialen nodig. Vliegermaterialen die je absoluut nodig hebt zijn vliegerdoek, band en polyester naaigaren. De meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

Subcategorieën

Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor verchillende materialen nodig. Vliegermaterialen die je absoluut nodig hebt zijn vliegerdoek, band en polyester naaigaren. De meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor materialen nodig. e meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

De twee meest gebruikte vliegerdoeken zijn spinnakerpolyester en spinnakernylon. De basisvezel voor beide soorten is op ongeveer dezelfde wijze gefabriceerd.

Als je een vlieger wilt maken dan kun je kiezen uit verschillende soorten vliegerdoek. Afhankelijk van de vlieger die je gaat bouwen koop je dikker of dunner doek. Hieronder staan de meest gangbare soorten vliegerdoek op een rij.

Vliegerstokken zijn in verschillende soorten materiaal en maten te koop. De meest gebruikte vliegerstokken zijn de koolstofbuizen. Dit zijn buizen die zijn gemaakt van hoogwaardige koolstofvezels met een afgewerkt glad oppervlak. Koolstofbuizen zijn massief en hol te koop van onder meer de merken Exel en Skyshark. Ook kun je viberstokken kopen. Deze vliegerstokken zijn een stuk flexibeler dan koolstofstokken.

Conserveren is een duurzame en milieuvriendelijk methode om hout voor langere tijd te beschermen tegen water. Door het hout te conserveren wordt hout waterbestendig en hoeft het niet geverfd of gebeitst te worden. Hierdoor blijft de natuurlijke schoonheid van het hout behouden.

Hier vind je verschillende manieren om zelf thuis lijm te maken. Melklijm is sterker dan lijm op basis van bloem en is leuk om te maken omdat je tijdens het bereidingsproces de chemische reacties kunt horen. Je kunt ook een eenvoudige waterbestendige lijm maken met glycerine en gelatine voor al je knutselprojecten. De klassieke lijm voor papier-maché is tot slot gemakkelijk om te maken, niet giftig en een goede lijm om te gebruiken als je met kinderen werkt.

Vliegeren is een bezigheid die zich plotseling als een minirage kan ontpoppen en zich dan zo snel als een griepvirus met overwerk door een straat of wijk kan verspreiden. Vandaag nog staat het zoontje van de buren in zijn eentje glunderend te genieten van de winderige luchtdoop van zijn nieuw verworven vlieger, maar morgen hebben al zijn vriendjes, die het schouwspel met hunkerende blikken hebben gevolgd, hun respectieve vaders dusdanig onder geestelijke druk gezet, dat de vliegerepidemie een feit is en de massa productie op volle gang is geraakt.

Vliegers maken is geen kunst, maar om de maker te zijn van een echte hoogvlieger, een uitschieter die allerwegen bewondering kan afdwingen, daar komt nog wel iets meer voor kijken. Dat is een kwestie van improviseren met als basis een spectaculair en uitgekiend ontwerp. Dat eerste moet u een beetje in het bloed zitten, maar voor het laatste zorgen wij.

Ja, een vlieger maken is leuk! Wat is nou leuker dan buiten spelen? Vooral als de zon schijnt en er een stevige bries staat. Dat is het perfecte weer om lekker te gaan vliegeren met je zelf gemaakte vlieger.

Bekijk hier diverse voorbeelden om een vlieger te maken met 1 lijn.

Ja, een vlieger maken is leuk! Wat is nou leuker dan buiten spelen? Vooral als de zon schijnt en er een stevige bries staat. Dat is het perfecte weer om lekker te gaan vliegeren met je zelf gemaakte vlieger.

Bekijk hier diverse voorbeelden om een vlieger te maken met 2 lijnen.

Ja, een vlieger maken is leuk! Wat is nou leuker dan buiten spelen? Vooral als de zon schijnt en er een stevige bries staat. Dat is het perfecte weer om lekker te gaan vliegeren met je zelf gemaakte vlieger.

Bekijk hier diverse voorbeelden om een vlieger te maken met 3 lijnen.

Ja, een vlieger maken is leuk! Wat is nou leuker dan buiten spelen? Vooral als de zon schijnt en er een stevige bries staat. Dat is het perfecte weer om lekker te gaan vliegeren met je zelf gemaakte vlieger.

Bekijk hier diverse voorbeelden om een vlieger te maken met 4 lijnen.

Vliegeren is iets waar velen van ons warme herinneringen aan hebben. Maar ze kunnen behoorlijk duur zijn als je ze wilt kopen in een winkel. Waarom zou je niet zelf een vlieger maken? Vliegers maken gebruik van natuurkundige basiswetten en zijn vrij eenvoudig te maken. Het is een simpele, praktische techniek en jij en je kinderen zullen veel plezier hebben bij het maken ervan. Het vliegeren met een vlieger die je zelf gemaakt hebt zal zeker een lach op je gezicht toveren!