Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor verchillende materialen nodig. Vliegermaterialen die je absoluut nodig hebt zijn vliegerdoek, band en polyester naaigaren. De meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

Subcategorieën

Als je zelf een vlieger wilt maken dan heb je daarvoor materialen nodig. e meest gangbare soorten vliegerdoek zijn Chikara, Icarex, Mirai, Dacron en Tyvek. Afhankelijk van het soort vlieger dat je wilt bouwen gebruik je wel of geen stokken. Stokken worden geleverd door Exel en Skyshark. Voor het maken van een vlieger heb je dus minimaal vliegerdoek, band en naaigaren nodig.

De twee meest gebruikte vliegerdoeken zijn spinnakerpolyester en spinnakernylon. De basisvezel voor beide soorten is op ongeveer dezelfde wijze gefabriceerd.

Als je een vlieger wilt maken dan kun je kiezen uit verschillende soorten vliegerdoek. Afhankelijk van de vlieger die je gaat bouwen koop je dikker of dunner doek. Hieronder staan de meest gangbare soorten vliegerdoek op een rij.

Vliegerstokken zijn in verschillende soorten materiaal en maten te koop. De meest gebruikte vliegerstokken zijn de koolstofbuizen. Dit zijn buizen die zijn gemaakt van hoogwaardige koolstofvezels met een afgewerkt glad oppervlak. Koolstofbuizen zijn massief en hol te koop van onder meer de merken Exel en Skyshark. Ook kun je viberstokken kopen. Deze vliegerstokken zijn een stuk flexibeler dan koolstofstokken.

Conserveren is een duurzame en milieuvriendelijk methode om hout voor langere tijd te beschermen tegen water. Door het hout te conserveren wordt hout waterbestendig en hoeft het niet geverfd of gebeitst te worden. Hierdoor blijft de natuurlijke schoonheid van het hout behouden.