Over Chikara Vliegerdoek

Hits: 1690

Chikara is het Japanse woord voor kracht. En dit past uitstekend bij de krachtige eigenschappen en prestaties van deze stof. Oorspronkelijk werd Chikara ontwikkeld als high-end stof.

Speciaal voor de kite- en paraglider markt en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een toonaangevende ripstop spinnakernylon. Naast toepassingen in de paraglider- en kitesurf markt wordt Chikara tegenwoordig gebruikt in vele andere markten waar een hoge, constante kwaliteit en een lange levensduur belangrijk zijn; bijvoorbeeld in de medische wereld en de outdoor industrie.

Chikara nylondoek erg licht en heel sterk waardoor deze stof erg goed kan worden verwerkt in matrasvliegers.

Door de dubbelzijdige polyrethane coating neemt Chikara nylondoek geen vocht op. De stof is te koop in een breedte van 155 cm. 

De prestaties  zijn te danken aan een subtiele balans tussen gewicht (41gram/ m2), sterkte, luchtdichtheid, stabiliteit en duurzaamheid. Het gewicht van Chikara is extreem laag door het gebruik van high tenacity garen. Dit garen zorgt tevens voor een extreem hoge scheursterkte. Chikara – de beste ripstop nylon als het gaat om hoge prestaties, licht gewicht en ultieme betrouwbaarheid.