Soorten vliegerstokken

Hits: 735

Vliegerstokken zijn in verschillende soorten materiaal en maten te koop bij diverse webshops. De meest gebruikte vliegerstokken in de vliegersport zijn de koolstofbuizen.

Dit zijn buizen die zijn gemaakt van hoogwaardige koolstofvezels met een afgewerkt glad oppervlak. Koolstofbuizen zijn massief en hol te koop van ondermeer de merken Exel en Skyshark. Ook kun je viberstokken kopen. Deze vliegerstokken zijn een stuk flexibeler dan koolstofstokken.

Exel koolstof

de holle buis is in lengtes te verkrijgen van 82,5 / 100 / 125 / 150 cm met verschillende diameters variërend van 4 tot 10 mm

de massieve buis is in lengtes te verkrijgen van 100 / 150 cm met verschillende diameters variërend van 1,2 tot 6 mm

Skyshark koolstof

Het verschil met de Exel koolstofbuizen is dat de buizen van Skyshark een minimale wanddikte hebben waardoor een ultralight effect op het gewicht wordt behaald. De stokken zijn allen 82,5 cm lang en in verschillende diktes verkrijgbaar, variërend van P90 (10,5 gram) tot P400 (18,5 gram).

Exel glasvezel

De glasvezelbuis van Exel is gemaakt van hoogwaardige glasvezel. De buitenzijde van de buis is glad afgewerkt. De buis is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleur staat gelijk aan een bepaalde dikte. De Exel glasvezelbuis is erg flexibel en vrij goedkoop in aanschaf. Je kunt deze buizen toepassen in éénlijnsvliegers en eenvoudige goedkope stuntvliegers.

de holle buis is in lengtes te verkrijgen van 82,5 / 100 / 125 / 150 cm met verschillende diameters variërend van 6 tot 22 mm

de massieve buis is in lengtes te verkrijgen van 100 / 150 cm met verschillende diameters variërend van 1,2 tot 8 mm