De Speedwing is al meer dan 20 jaar in productie en inmiddels een icoon in de vliegerwereld. Dit is de vroegere pro-design. Een vlieger met zijn eigen karakter, heel steil afgesteld waardoor de vlieger eenmaal gestart vol op snelheid komt en de krachten loslaat. Het blijft onvoorstelbaar hoe een vlieger met naar verhouding zo klein zeil zo heftig en krachtig kan vliegen.

Een speedwing hoort bij iedere vliegeraar in zijn vlieger tas te zitten, hij zal je nooit vervelen.

Deze stuntkite is uniek vanwege zijn hoge wendbaarheid, zijn uiterst precieze besturing, ook bij weinig wind, en grote trekkracht bij harde wind. Het geheim zit in het ontbreken van een verticale stok waardoor het zeil de mogelijkheid krijgt om optimaal te bollen bij hoge windsnelheden.

De Speedwing wordt uitgevoerd met een speciale coupe in het zeil waardoor er een verbeterde aerodynamische vorm gecreëerd wordt. Deze vorm draagt bij aan een snelle vlieger met een hoge trekkracht en een laag geluidsniveau.

De Speedwing is een hele simpele kite met maar drie stokken waardoor de set up van de kite heel makkelijk is. Daarnaast is de Speedwing geoptimaliseerd met gebruiksvriendelijke verbindingsstukken en een eenvoudig verstelbare toom.

 De Speedwing X1 is de kleinste versie in de Speedwing range en de Speedwing X3 is de grootste en heeft wat meer mankracht nodig. De kites zijn ook heel geschikt om achter elkaar te stacken.