Geïnspireerd door de Amerikaanse markt, begon Wolkensturmer al vroeg met het bouwen van nieuwe high-tech materialen zoals spinnaker nylon, glas en carbon fiber sterke kites. In de jaren 80 hielp Wolkensturmer met het ontwikkelen en produceren van de eerste stokloze stuurmat. De serie kites die erg succesvol was, was de Paraflex, die regelmatig wordt gebruikt in de vliegersport. 

Bij Wolkensturmer begon de liefde voor kites al vroeg. In de jaren 70 organiseerde familie Lienau workshops voor kinderen en jongvolwassenen, terwijl er toen alleen nog maar ouderwetse materialen waren! Wolkensturmer werd uiteindelijk opgericht in het jaar 1981 door Jürgen Lienau, en was de eerste kite shop in Hamburg in Duitsland. Sinds 1998 hebben ze aan hun producten een zilveren streep toegevoegd. Dit is een kenmerk van Wolkensturmer, maar dit is vooral omdat ze erg trots zijn op elke kite die uit de productie komt.

Wolkenstürmer is vooral in Duitsland bekend. In de Wolkenstürmer-collectie vindt je o.a. de Paraflex van uitvinder Schimmelpfennig. Hij was de eerste die vollledig stokloze vliegers maakte en vloog. Ook vindt je er de City Star. Een vlieger met korte lijntjes, die uitstekend te vliegen is op pleinen en veldjes. De Mega Star is een goede team- en precisievlieger voor een mooi prijsje. De All Star is een Allround stuntvlieger en is erg snel. De Star Dust is een goede indoor vlieger en wordt inclusief lijnenset geleverd.