De Buggy

Hits: 1754

De belangrijkste materialen bij het buggieën zijn de buggie en de vlieger. Er zijn nog een aantal andere dingen essentieël voor het buggieën zoals lijnen, handvatten en een helm.

Ook zijn er veel accessoires zoals GPS of kilometerteller, windmeter, grondpennen en een trapeze dit is een soort stevige onderbroek waar je je handvatten aan vast maakt zodat je armen de trekkracht van de vlieger niet hoeven te dragen. Het belangrijkste onderdeel blijft de buggie er bestaan veel verschillende buggie's, ze vallen onder te verdelen in twee groepen: trickbuggies en racebuggies.

Trickbuggieën

Is het buggieën met een lichte en kleine buggie en een vlieger met veel opwaartse trekkracht. Deze buggies zijn meestal gemaakt van aluminium en rijden op kruiwagenwielen of zogenaamde midi's dit zijn banden die iets vierkanter zijn. De bedoeling is zo ver en hoog mogelijk te vliegen er kunnen met trickbuggies afstanden van meer dan 20 meter worden overbrugt. Trickbuggieën is nu vooral bekend in Engeland, maar de kans is groot dat deze rage ook naar Nederland komt overgewaait.

Racebuggieën

Is het buggieën met een grote en zware buggie met een vlieger met zo veel mogelijk voorwaartse trekkracht en zo min mogelijk opwaartse trekkracht. De buggies zijn meestal van roestvrijstaal gemaakt en hebben of bigfootbanden(dit zijn banden met ongeveer de grootte van een autoband) of schijfwielen(dit zijn hele smallen wielen waarmee erg hard gereden kan worden). De buggies hebben een brede achteras wat ervoor zorgt dat je niet makkelijk kan omklappen. Een racebuggie heeft een breedte van ongeveer 180 cm. De bedoeling van racebuggieën is het zo hard mogelijk over het strand heen rijden. De buggies kunnen snelheden halen van wel 120 km/h.