Over de Vliegers

Hits: 1657

Buggie-rijden is helemaal niet moeilijk. De belangrijkste vereiste is goed kunnen vliegeren. Met een buggie kan je overal komen. Je kan dus ook schuin tegen de wind in rijden.

Iedere soort vlieger heeft zijn eigen type handgrepen. meest bekendste is de C-grips. Sommigen hebben zelf handgrepen speciaal voor dit soort vlieger gemaakt. Denk maar aan de mimi 4-lijnsgrepen voor een Revolution. Deze 4-lijns handgrepen (-grips) worden op de meeste 4-lijners gebruikt. Door de lus achteraan kan u gemakkelijk een rugband bevestigen. De besturing van een C-Quad kan ook gewoon met c-grips. Maar er is daarvoor ook een speciale bar oor ontwikkeld. Dit stuurtje is ook handig. Je stuurt dan zoals met een fiets. Door je stuur te bewegen worden de remlijnen, die op de uiteinden zitten, net zoveel rem als nodig voor een goede besturing van de C-Quad. Om te kitesurfen kan voor een C-Quad ook een iets langer stuur gebruikt worden, nl. dit van de Quadrifoil Kitesurfer. Gepolsterde handrepen die die worden gebruikt voor een 2-lijnsvlieger.

Tijdens het kitebuggieën wil je natuurlijk bij alle windkrachten kunnen rijden. Dan moet je diverse vliegers hebben van ongeveer 1.5 m2 tot 10 m2 hebben.

Koop dan niet een 1, 2.5, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, en een 10m2 omdat dat je veel geld gaat kosten als je een 1, 2.5, 4, 6, 8, 10 dan heb je al genoeg.  Wanneer je net begint koop je natuurlijk niet meteen een hele serie maar dan moet je met een vlieger rond de 4m2 beginnen die vliegt bijna altijd. Maar je komt er al wel snel achter dat je er meer nodig bent. welk soort vlieger moet ik nou nemen?

Er zijn veel soorten vliegers je hebt hybride, matras en een soort parachutes. Die parachutes zijn goedkoop en het meest gebruikt door beginners. Die vliegers heten Nasawings. Wil je iets goedkoops en ook goed voor een wat meer gevorderde buggie dan koop je een c-quad. Wil je echt iets goed neem dan een JoJo matras dit zijn echt goede vliegers ( goede kwaliteit ) maar er zit wel een prijskaartje aan.

Beginners vliegers

Zijn vliegers met een lage kosten waardoor beginners makkelijk kennis kunnen maken met de vliegersport en de buggiesport. Een aantal voorbeelden zijn de: PKD Buster II, HQ beamer(tsr), Peter Lynn Pepper, Eolo Radsail, Rhombus Firebee. De vliegers hebben niet uitmuntend veel opwaartse of voorwaartse trekkracht. Deze vliegers zitten in de prijsklasse van €50 tot ongeveer €250*.

Racevliegers

Zijn vliegers die speciaal gemaakt zijn om zo hard mogelijk mee te rijden in de buggie. Een aantal bekende racevliegers zijn de: Ozone Yakuza, Libre Vampir race pro, Libre Bora II, JoJo RM+, U-Turn Nitro Evo II. Het kenmerk van deze vlieger is een lage zijwaartse trekkracht en een lage opwaartse trekkracht de voorwaartse trekkracht is wel hoog bij deze vliegers. Dit komt door de hoge aspect ratio dat houdt in dat de vlieger erg breed is en niet erg hoog. Dit zijn de vliegers waar wedstrijden mee worden gereden. Deze vliegers liggen in een prijsklasse van € 300 tot € 750*.

Springvliegers

Zijn vliegers om mee te trickbuggiëen. De bekende springvliegers zijn de: Flexifoil Blade IV, Flexifoil Sabre 2, Ozone Frenzy. De kenmerken van deze vliegers zijn een hoge opwaartse trekkracht en een normale voorwaartse trekkracht. Deze vliegers liggen in een prijsklasse van € 400 tot € 600*.