Welke vlieger kies ik?

Hits: 4161

Om je goed te adviseren, zijn je leeftijd, lengte en gewicht van belang. Daarnaast is het ook goed om te weten waarvoor je de vlieger wil gebruiken. En wil je een gewone vlieger of een bestuurbare.

Wil je bijvoorbeeld rustig vliegeren, of wil je slepen en springen? Met deze informatie kunnen wij je zo goed mogelijk adviseren. Informatie voor het kitesurfen en andere manieren van powerkiten vind je elders hier op de website.

2 Lijners voor beginners

Deze vliegers zijn zeer geschikt voor beginners. Met een 2-lijns vlieger kun je stabiel vliegeren. De 2-lijnsvliegers zijn verkrijgbaar in diverse maten. De kleine maten zoals de Elliot Sigma Fun (1.3) is geschikt voor kinderen. De HQ Symphony 1.2 tot en met 1.8 zijn zeer geschikt voor beginners. De 2.2 van deze serie is geschikt voor de ervaren vliegeraar. Voor volwassenen hebben we de grotere maten in vliegers. Hoe groter je vlieger is, hoe meer trekkracht je zult hebben. De Peter Lynn Vibe II is een vlieger die je eenvoudig op laat. Deze vlieger geeft bij weinig wind al trekkracht. Deze vlieger wordt ook veelal als gezinsvlieger gebruikt.

3-lijns vlieger

Wanneer je wat meer ervaring met vliegeren hebt, kun je overgaan op een 3-lijnsvlieger. Met deze vlieger heb je één lijn om je pols. Deze zorgt ervoor dat je een veilige landing hebt bij het onverwacht loslaten van de stuurbar. Met de 3-lijnsvliegers kun je ook snowkiten of landboarden. Voor beginnende 3-lijns vliegeraars is er de HQ Rush IV Pro. Hiermee kun je het vliegeren met een 3-lijns vlieger snel onder de knie krijgen. Met de Peter Lynn Impulse TR hebben onze teamriders goede ervaringen. Deze blijft bij hardere wind fijn vliegeren. Met een 3-lijns vlieger is het echter niet mogelijk om goed te springen. De 3-lijnsvlieger wordt voornamelijk gebruikt om mee te boarden (bij hardere wind) en om te leren vliegeren.

4-lijns vlieger

Wil je meer kracht tijdens het vliegeren, maar wel de controle houden? Met een 4-lijnsvlieger kun je de uitdaging aangaan. De Peter Lynn Hornet II en de HQ Beamer V zijn perfecte instapvliegers voor degene die het powerkiten willen leren. Zoek je de uitdaging van het slepen en springen? Dan raden wij de Peter Lynn Twister 2R aan omdat deze een betere opwaartse kracht heeft. Deze is ook geschikt voor het freestyle buggyen. De Peter Lynn Vapor en Viper S zijn geschikt voor buggyen. Hiermee kun je hoge snelheden halen, wat voor een ultieme kick zorgt.

Depower

Een depowerkite is het ultieme freestyle wapen waarmee je enorme hoogtes, verre sprongen en mooie tricks mee kunt maken. Dit is het ultieme gevoel voor de gevorderde powerkiter. De closed cell en de tubekites zijn zowel geschikt voor het flyboarden, kitesurfen als powerkiten. De open cell kites zijn geschikt voor het flyboarden en powerkiten. Door de stuurbar te bewegen van voor naar achter, is de trekkracht van de kite regelbaar. Door de bar naar voren richting je kite te bewegen, heeft je kite geen tot bijna geen trekkracht. Hoe verder je de stuurbar naar je toehaalt, hoe harder je de trekkracht ervaart. Hierdoor kun je de explosieve kracht van je vlieger zeer gecontroleerd beleven. Tevens kun je je mooiste en hoogste sprongen maken. De Flysurfer Speed 3 Deluxe Edition is een topper in de depower-range. Deze wordt veelal gebruikt door de geoefende powerkiter. Deze kite staat ook wel bekend als de ‘Ultimate Flying Machine’. Dit door de lange ‘hangtime’ in de lucht. Een absolute aanrader!

Allround en beginners

Allround vliegers zijn makkelijk te besturen. Voor beginners is er de HQ Bebop Stuntvlieger, de HQ Jive II, de HQ Calypso II en de HQ Quickstep II. Voor gevorderden is er de HQ Yukon Laser.

Trickvliegers

Met trickvliegers kun je diverse trucs uitoefenen. Voor de beginnende trickvliegeraar is er de HQ Jive II, omdat deze makkelijk te besturen is. Voor de ambitieuze vliegeraar is er de HQ Infinity Vented. Hiermee is vrijwel elke trick mogelijk!

Weinig wind

Er zijn ook vliegers die speciaal bedoeld zijn om met weinig wind te gaan vliegeren. Voor ervaren piloten en experts is er de HQ Shadow, hiermee kun je zelfs met weinig wind je trucs uitoefenen.
Vliegers

Kindervliegers

Er is een groot assortiment aan kindervliegers. Deze vliegers zijn er in leuke designs. Zo heb je verschillende dierenprints, zoals een vlinder,vleermuis, kat of kikker. De vliegers zijn leuk om samen als gezin te gebruiken. Kinderen vanaf 6 á 7 jaar kunnen deze vlieger met een beetje hulp ook prima zelf besturen.

Eenlijners

Eenlijners zijn vliegers met één lijn en deze zijn niet te besturen. De HQ Power Sled en de HQ Flow Foil zijn zeer geschikt voor ervaren vliegeraars vanaf 16 jaar die van enorme trekkracht houden. Dit zijn mooie showvliegers.

Naast deze informatie, is er nog één belangrijk onderdeel: je gewicht. Iemand die 65 kilo weegt wordt veel makkelijker meegetrokken door de wind, dan iemand die 95 kilo weegt. Als je zwaarder bent, kun je een grotere vlieger nemen. Over het algemeen geldt: hoe groter de vlieger, des te meer kracht je ervaart.Lees ook meer over de Aanschaf van een vlieger