Onderhoud van de vlieger

Hits: 1969

Een vlieger maakt nogal veel mee, vooral met kitesurfen. Meestal is de vlieger na afloop nat en onder het zand.  En de aanschaf is ook vaak prijzig. Onderhoud is dan ook belangrijk voor de levensduur van de vlieger.

Klapperen

Door de kite te laten klapperen breekt de coating waardoor deze slapper en kwetsbaarder wordt. Laat je kite dus zo min mogelijk klapperen.

Zand

Wrijf zand nooit van je vlieger af, maar wacht tot het opgedroogd is en klop het er dan voorzichtig af. Je kunt ook zand verwijderen met schoon leidingwater. Na een behandeling met Kite-Refit Coating neemt je kite geen water op, hierdoor zal zand ook minder hechten aan je kite.

Spoelen

Spoel je kite altijd af met leidingwater nadat je op zout water hebt gevaren. Zout water is schadelijk voor ieder zeildoek. De zoutkristallen trekken vocht en vuil aan en ze zijn scherp. Door Kite-Refit Coating te gebruiken, heeft zout minder invloed op je kite.

UV-straling

Stel je vlieger zo min mogelijk bloot aan UV-straling. Dit is uiteraard moeilijk omdat het met zonlicht altijd heerlijk is om te kiten. Probeer je kite in ieder geval niet onnodig lang in de zon liggen. Kite-Refit Coating geeft je kite extra bescherming tegen UV-straling.

 

Ultramar Kite-Shampoo

Gebruik deze Kite-Shampoo voor het gemakkelijk reinigen van vliegers, kites en spinnakers.

Ultramar Kite-Shampoo is een effectieve shampoo speciaal ontwikkeld voor spinnakers, kites en vliegers. De shampoo verwijdert gemakkelijk zoutresten, vetvlekken en andere vervuiling op het vliegerdoek. Deze shampoo is verkrijgbaar bij de betere vliegerspecialisten.

Website: http://www.ultramar.nl/