Vliegerfestival Sanur, Bali

Hits: 909

Het is een unieke belevenis, het vliegerfestival in Sanur op Bali. Overal komen de deelnemers vandaan met vrachtwagens waarop hun vlieger lig, omdat ze zo groot van omvang zijn.

Het hele dorpen komen naar het festival. Elk teams bestaan uit ongeveer 70 tot 80 personen. Die nodig zijn om de vlieger op zijn plaats te krijgen en om te nodig om de vlieger ter plaatse te krijgen en de lucht in te manouvreren in de lucht. En elk team heeft een eigen Gamelon band, vaandeldragers vliegers.

De vliegers zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit maar de kunst is om je te onderscheiden met hoe je draaiingen maakt in de lucht en hoe je zo sierlijk mogelijk weer de vlieger landt. Tijdens dit alles geven de juryleden continu commentaar op de vliegers in de lucht. De Bebean (vis-vormig), Janggan (vogel-vormige) en Pecukan (blad-vormig) zijn de drie traditionele vliegers die gevlogen tijdens deze vlieger festival.

De Bebean is de grootste vlieger, en ziet eruit als een brede mond, split-tailed vissen. De Janggan vorm heeft een brede staart die tot meer dan 100 meter lang kan zijn. De Pecukan vergt het meeste vaardigheid om te vliegen, door de onstabiele vorm tuimelt die vaak grond. Rood, wit en zwart zijn traditionele kleuren die gebruikt worden in de ontwerpen. Elk type van de traditionele vlieger heeft een eigen competitie,

Dit Kite festival in Sanur vind elk jaar altijd plaats op 17 augustus.