Japanse traditionele vliegers (3)

Hits: 577

Japanse vliegers behoren tot de meest spectaculaire vliegers in de wereld. Door fraaie beschilderde afbeeldingen, maar ook om de briljante geometrische patronen.

HINODETSURU

Hinode 'betekent zonsopgang en tsuru betekent een kraanvogel .Tsuru is een van de symbolen van de gunstige gebeurtenis en een lang leven.

 

HITODAKO

Hitodako werd gemaakt in Akita. Het heeft een grote figuur van een mens.

 

INMYOJI DAKO

Inmyojidako werd gemaakt aan het begin van Meiji tijdperk, ongeveer 130 jaar geleden.De bijzonderheid is dat deze vlieger geen frame heeft.

 

ITSUWA

Itsuwa betekent vijf ringen. Dit symbool staat voor geluk en welvaart. Deze vlieger is sterk beïnvloed door de Chinese vlieger en wordt gemaakt in Kagawa gelegen op het eiland Shikoku eiland. 
 

IWAIDAKO

Iwaidako is het Japanse karakter (Kanji), "kraan". Het symbool van een lang leven.
 

JIDAKOJI

betekent karakter en de JIDAKO betekent vlieger, die is meestal beschilderd met een Japans karakter. Het karakter van deze vlieger betekend "draak". In Japan zijn vele soorten vliegers beschilderd met Japanse tekens, die geluk en de naam van het kind betekent.

 

KAMEDAKO

Kame betekent schildpad. Het Speciale kenmerk van deze vlieger is, dat de hoeken van de vlieger zijn weg gesneden.
 

KARAKASA

Karakasa' betekent Japanse paraplu. De vlieger wordt gemaakt van bamboe en Japans papier. En beschilderd met olie.

 

KARA-KINTOKI

Deze vlieger werd gemaakt in Nagasaki, Kyushu. 'Kintoki " is een held die voorkomt in oude japanse verhalen.
 

KERORI

De Kerori heeft bijzondere vorm. En het is nogal moeilijk om die stabiel in de lucht te houden zonder staarten.
 

KOMA

Koma betekend top. De vorm van deze vlieger is tussen Rokkaku en Kaku Dako. Zijn Zijn vliegeigenschapen zijn uitstekend. En heeft geen staart nodig om te vliegen.

 

KORYU-SEMI

Koryu-SEMI heeft een zeer uitstekende stabiliteit. En er kan gevlogen worden met sterke wind snelheid 8-15m/sec. Het is erg moeilijk om Koryu SEMI te bouwen, want men gebruikt een speciale roetzwarte bamboe voor het maken van het  frame, Washi (Japans papier) en en een goede techniek en vaardigheid. Koryu betekent oude stijl en SEMI betekent een kakkerlak.
 

MACHIJIRUSHI

Machi betekent stad en Jirushi betekent symbool. Deze vlieger is een soort symbool van een stad. Vechtvlieger festivals in Hamamatsu worden elk jaar in Mei gehouden. 168 steden vechten tegen elkaar voor de titel.
 

MARUGAME KITE

Deze vlieger wordt gemaakt in Marugame, op het eiland Shikoku in Japan. De vorm is van de Japanse traditionele "Daruma", die een uniek gezicht en patroon heeft vergeleken met andere Daruma vlieger.
 

MATTAKU

Deze vlieger is afkomstig van het zuidelijke eiland Okinawa. De vorm en de beschildering van deze vlieger is geometrisch. dat wat verder nergens is te vinden in Japan.

 

MANAGU

Managu betekent ogen. De vlieger is geschilderd met alleen Sumi, Japan inkt. De vliegeigenschappen zijn uitstekend.
 

NOSHIRO DAKO

Noshirodako is opgebouwd uit, twee verticale stokken en vier horizontale stokken. Aan de onderkant van de vlieger zit geen stok.

 

OHGI

Deze vlieger is bestaat al sinds het Ede tijdperk. En werd gemaakt in Kariya een wijk in  Kannonji stad, Kagawa.
 

OHGI-SAKKYO

Ohgi betekend opvouwbare waaier. Het is ongelooflijk dat de Ohgi vlieger kan vliegen in de lucht.
 

 Meer traditionele vliegers

Gerelateerd

Districten, Japan