Het Kanto District behoort tot Zuid Centrale Honshu, het bevat zeven prefecturen; Gunma, Saitama, Tochigi, Ibaraki, Chiba, Tokyo en Kanagawa. Het Kanto district is mogelijk het belangrijkste district van Japan, ondermeer door de hoofdstad Tokyo.Edo was vroeger de naam van de hoofdstad, later werd dit omgedoopt in Tokyo. Het was de stad waar de Shogun van het Tokugawa bewind (1603-1867) zijn zetel had. In 1867 kwam er een andere machtsperiode, de zogenaamde Meiji Revolutie.

Subcategorieën

De prefectuur Ibaraki is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Ibaraki heeft een oppervlakte van 6095,69 km² en had op 1 augustus 2010 een bevolking van ongeveer 2.963.959 inwoners. De hoofdstad is Mito. En is ontstaan uit de voormalige provincie Hitachi. De prefectuur Ibaraki vormt het noordoostelijk deel van de regio Kanto. Ibaraki wordt bevindt zich tussen de prefectuur Tochigi en de Stille Oceaan en wordt in het noorden en zuiden begrensd door de prefecturen Fukushima en Chiba. In het zuidwesten grenst het aan de prefecturen Gunma en Saitama. Enkel in het uiterste noorden is de prefectuur bergachtig. Voor het overige bestaat ze uit vlaktes met verschillende meren.

De prefectuur Chiba is een Japanse prefectuur in het zuidoosten van de regio Kanto (Centraal-Honshu). Chiba heeft een oppervlakte van 5156,60 km² en een bevolking van ongeveer 6.117.104 inwoners (2008). De hoofdstad en zetel van het prefecturale bestuur bevindt zich in de stad Chiba. Andere belangrijke steden zijn Funabashi, Ichikawa, Matsudo en Choshi. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. De huidige prefectuur valt integraal samen met de premoderne provincies Awa, Kazusa en Shimosa. Aan de totstandkoming van Chiba lagen de prefecturen Inba, Kisarazu en Niihari, opgericht in 1871 krachtens het Decreet op de afschaffing van leenrijken en instelling van prefecturen Haihan, ten grondslag. Bij de fusie van Inba en Kisarazu (1873) was er voor het eerst sprake van de prefectuur Chiba, die in 1875 haar huidige grenzen kreeg met de inlijving van het zuidelijke deel van de prefectuur Niihari. De prefectuur Chiba wordt begrensd door de prefectuur Ibaraki (noordgrens), de Stille Oceaan (oost- en zuidgrens), en door de prefecturen Tokio en Saitama en de Baai van Tokio (westgrens). Noord- en westgrens worden op natuurlijke wijze gevormd, respectievelijk door de rivieren de Tone en de Edo. Het reliëf is overwegend vlak, met een uitloper van de Kanto-vlakte in het noorden, en kent lichte glooiingen zuidwaarts op het schiereiland Boso. De bevolking is voornamelijk geconcentreerd in het noordwestelijke deel van de prefectuur, dat zich ontwikkelde tot eenstedelijke en industriële satelliet van Groot-Tokio.

De prefectuur Kanagawa is een Japanse prefectuur in het zuidelijke deel van de regio Kanto in Honshu. Kanagawa heeft een oppervlakte van 2415,84 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 8.909.857 inwoners. De hoofdstad is Yokohama. De prefectuur maakt deel uit van Groot-Tokio. Tijdens het middeleeuwse Japan maakte Kanagawa deel uit van de provincies Sagami en Musashi. De stad Kamakura in centraal Sagami was de hoofdstad van Japan tijdens de Kamakuraperiode (1185-1333). Tijdens de Edoperiode werd het westelijke deel van de provincie Sagami bestuurd door de daimyo van het Kasteel Odawara, terwijl het oostelijke deel rechtstreeks bestuurd werd door het Tokugawa-shogunaat in Edo (Tokio). De Amerikaanse Commodore Matthew Perry landde in Kanagawa in 1853 en 1854 en dwong Japan tot het ondertekenen van de Conventie van Kanagawa die de Japanse havens openstelde voor de Verenigde Staten. Yokohama, de grootste diepwater haven in de Baai van Tokio werd voor buitenlandse handelaars geopend in 1859 na jarenlange buitenlandse druk. Hierdoor ontwikkelde het tot de belangrijkste handelshaven van Japan. Yokosuka, eveneens in de Baai van Tokio ontwikkelde zich tot een marinehaven en dient nu als hoofdkwartier van de Amerikaanse 7de vloot (7th Fleet) en van de Japanse Marine (Japan Maritime Self-Defense Force. Yokohama, Kawasaki en andere grote steden werden ernstig beschadigd tijdens de grote Kanto-aardbeving in 1923 en tijdens de Amerikaanse bombardementen van 1945. Kanagawa is een redelijke kleine prefectuur die geklemd zit tussen de prefectuur Tokio in het noorden, Mount Fuji in het noordwesten en de Stille Oceaan en de Baai van Tokio in het zuiden en het oosten. Het oostelijke deel van de prefectuur is vlak en sterk geürbaniseerd. In dit deel bevinden zich Yokohama en Kawasaki. In het zuidoosten bevindt zich het schiereiland Miura met de oude stad Kamakura. Het westelijke deel is dan weer bergachtig met verschillende toeristische resorts zoals Odawara en Hakone. De Tama rivier vormt de grens tussen de prefecturen Kanagawa en Tokio. De Sagami rivier vloeit door de prefectuur heen.

Tokyo Prefectuur: Uit het gebied rondom Tokyo, welke stad vroeger de naam Edo had, komen de meest populaire Japanse vliegers.De Edo Dako welke in verschillende maten voorkomt en over uitbundige afbeeldingen beschikt en veelal voorstellingen draagt uit de Ukiyo-e-shi stijl. Voor de tweede wereld oorlog telde Tokyo vijfendertig vliegermakers welke over een eigen schilderstijl beschikten en daaraan te herkennen waren.Ook de Yakko-dako en de Tonbi-dako waren populaire vliegers in die tijd. De vliegers werden in de Edo periode ook wel door de Samurai mee genomen als souvenirs.

Edo Kaku Dako (Edo Dako):

De vorm van de vlieger is langgerekt en beschikt over 11 tot 14 toom lijnen welke als een soort stabilisator de vlieger recht in de lucht dienen te houden.

Origineel behoren de vliegers te beschikken over een unari (zoemer).

De beschildering van de vlieger kan in vier groepen worden ingedeeld.

Nishiki-e = brocade stijl.

Musha-e = beschildering met strijders / oorlogshelden.

Ji = de vlieger draagt een Kanji karakter.

Kabuki-e = kabuki acteurs werden op de Edo geschilderd.

De prefectuur Gunma (群馬県, is een Japanse prefectuur in de regio Kanto in Honshu. Gunma heeft een oppervlakte van 6363,16 km² en had op 1 april 2008 een bevolking van ongeveer 2.011.193 inwoners. De hoofdstad is Maebashi. Gunma is ontstaan uit de voormalige provincie Kozuke. En is één van de 8 volledig door land begrensde prefecturen. Gunma ligt in het noordwestelijke deel van de regio Kanto. De prefectuur is bergachtig. Gunma wordt begrensd door de prefecturen Fukushima en Niigata in het noorden, de prefectuur Tochigi in het oosten, Nagano en de prefectuur Saitama in het zuiden. In de prefectuur bevinden zich verschillende bergen en vulkanen (Akagi, Haruna en Asama). De belangrijkste rivieren zijn de Tone, de Agatsuma en de Karasu.

De prefectuur Niigata is een Japanse prefectuur in de regio Chubu in Honshu. Niigata heeft een oppervlakte van 12583,47 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 2.402.901 inwoners. De hoofdstad is Niigata (stad). Zij is grotendeels gelegen op het hoofdeiland Honshu en omvat tevens het in de Japanse Zee gelegen eiland Sado.

De prefectuur Shizuoka is een Japanse prefectuur ten zuidwesten van Tokio, aan de Stille Oceaan. Op 1 oktober 2008 bedroeg het aantal inwoners 3.798.258 ; ongeveer 3% van de totale Japanse bevolking. Shizuoka staat hiermee op de 10e plaats. De hoofdstad heet eveneens Shizuoka. Andere belangrijke steden zijn Numazu, Mishima, Shimizu. Shizuoka is 155 kilometer lang en 118 kilometer breed. De oppervlakte is 7780,12 km 2. De prefectuur Shizuoka wordt ingesloten door Kanagawa, Yamanashi en Nagano in het noorden en Aichi in het westen. In het noorden bevinden zich bergen van meer dan drieduizend meter, waaronder diverse bergen van de zuidelijke Japanse Alpen, en de Fuji (3776 meter). Shizuoka wordt doorsneden door rivieren als de Fuji, Ohi en Tenryu, die hier ontspringen. Ruim 64% van de oppervlakte bestaat uit bos. In het zuiden vindt men het schiereiland Izu, en de baai van Shizuoka kent een mild zeeklimaat, behalve in het bergachtige noorden. Er worden veel aardbeien geteeld; gedurende de winter in glastuinbouw, maar in de lente ook op de grond. De streek tussen Shizuoka en Shimizu wordt wel de aardbeienweg genoemd. In Shizuoka bevinden zich veel schrijnen. Het Sengenjinja complex bevat drie schrijnen die teruggaan tot de Heian-periode; in het Toshogu-schrijn bevinden zich de stoffelijke resten van de shogun Ieyasu Tokugawa. Deze shogun groeide op in het kasteel van Hamamatsu, en resideerde in het kasteel van Sumpu (1585) eveneens in de prefectuur Shizuoka .