Hits: 827

De JI-Dako

De vlieger draagt een Kanji karakter “draak” .                                                                                                                      

Lees meer

Subcategorieën

Aomori is in de Japanse vliegerwereld zeer bekend, hier komen volgens velen de mooiste gekleurde vliegers vandaan. Aomori is de meest noordelijke liggende provincie van het eiland Honshu. Aomori kan weer worden opgedeeld in drie regio’s: in het westen, aan de Japanse zee gelegen is Tsugaru, in het oosten bij de Pacific oceaan is het gebied Nanbu, Aomori stad zit in het midden van Tsugaru en Nanbu. In het verleden maakten de boeren van Aomori vliegers in de koude wintermaanden, De vliegers werden op koude, maar zonnige winterse dagen en als er een stevige bries stond, gevlogen. De boeren van het Tsugaru gebied, maakten het geraamte van de vliegers met behulp van hout, dat afkomstig was van de hiba cipres. De boeren van het Nanbu gebied maakten daarin tegen de geraamtes van bamboe. Het verschil hierin is, dat in het koude Tsugaru gebied geen bamboe groeit en in het warmere Nanbu gebied wel. De vliegers worden bespannen met Washi papier.

De prefectuur Miyagi is een Japanse prefectuur in de regio Tohoku op het eiland Honshu. Miyagi heeft een oppervlakte van 7285,74 km² en had op 1 maart 2008 een bevolking van ongeveer 2.347.600 inwoners. De hoofdstad is Sendai. De prefectuur Miyagi vormde tot aan de Meiji-restauratie een deel van de provincie Mutsu. Daimyo Date Masamune (1567-1636) bouwde een kasteel te Sendai vanwaaruit hij Mutsu bestuurde. In 1871 werd de prefectuur Sendai opgericht, die het volgende jaar hernoemd werd naar de prefectuur Miyagi.

De prefectuur Akita is een Japanse prefectuur in het gewest Tohoku in het noorden van het eiland Honshu. De hoofdstad is de gelijknamige stad Akita. Akita grenst in het westen aan de Japanse Zee, in het noorden aan Aomori, in het oosten aan Iwate, in het zuidoosten aan Miyagi en in het zuiden aan Yamagata. De prefectuur is grofweg rechthoekig van vorm, ruwweg 181 km van noord tot zuid en 111 km van west tot oost. Het Ou-gebergte vormt de oostelijke grens van de prefectuur, het Dewa-gebergte loopt dwars door het gebied heen. Akita heeft een typisch Noord-Japans klimaat, hetgeen betekent dat de winters koud zijn, in het bijzonder aan zee, en de zomers gematigd. De grootste polder van Japan, de Hachirogata-polder is gelegen in deze prefectuur. Op deze plaats lag vroeger het Hachiromeer. Het diepste punt van de polder ligt op 4,0 meter onder zeeniveau, waarmee dit het laagste punt van Japan is. Het meer is in 1964 drooggelegd en is met een oppervlakte van 172,03 km² qua grootte vergelijkbaar met de Haarlemmermeer. De polder heeft veel weg van de Noordoostpolder en het in de polder gelegen dorp Ogata-mura is de enige Japanse plaats die onder de zeespiegel ligt. De vliegers van Akita beschikken over een enigszins rondgebogen bodem. De vliegers van het Noshiro behorende bij de Akita prefectuur zijn vlak en vierkant.

De prefectuur Yamagata is een Japanse prefectuur in de regio Tohoku op het eiland Honshu. Yamagata heeft een oppervlakte van 9323,46 km² en had in juni 2010 een geschatte bevolking van ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De hoofdstad is Yamagata. het vormde samen met de prefectuur Akita tot aan de Meiji-restauratie de provincie Dewa. De prefectuur Yamagata bevindt zich in het zuid-westelijke deel van Tohoku. Yamagata wordt begrensd door de Japanse Zee, de prefecturen Niigata en Fukushima in het zuiden, de prefectuur Miyagi in het oosten en de prefectuur Akita in het noorden.