Paaseieren zoeken Curacao?

in Curacao
Hits: 312

Met de paasdagen voor de deur zou je denken dat de inwoners van Curacao druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het paasontbijt. Maar dat is niet zo.

Maar in plaats van paaseieren versieren maken zowel kinderen als volwassenen de mooiste vliegers. Want Eerste Paasdag op Curaçao staat geheel in het teken van de vliegerwedstrijden in Punda.

De periode tussen Carnaval en Pasen in, wordt op Curaçao ‘Kuaresma’ genoemd. Het is een tijd van vasten en bezinning, waarin weinig vlees en vooral vis op het menu staat. Tijdens deze periode waait de ‘Bientu di Kuaresma’, oftewel de wind van het vasten. Deze stevige passaatwind (snelheid van veertig kilometer per uur) is ideaal om te vliegeren. De vastentijd is bij uitstek een tijd waarop zowel kinderen als volwassenen de meest mooie en kleurrijke vliegers maken en oplaten. Dus zodra carnaval afgelopen is, komen families samen om met elkaar vliegers te maken. Het gaat allemaal om kleur, formaat, creativiteit en originaliteit. Het is een sport om de vlieger zelf te bouwen en het liefst dagenlang in de lucht te laten zweven. Het vliegeren is dan ook een wezenlijk onderdeel van de Curaçaose cultuur.

Eerste Paasdag naar Punda

Jaarlijks worden de vliegerwedstrijden in Punda (Waaigat) gehouden. Op de plaatselijke voetbalveldjes en op de grote parkeerplaats worden honderden zelfgemaakte vliegers opgelaten.

 Meer weten? Kijk dan op www.curacaokites.com