One piece Cody

Hits: 820

Zoals de naam al doet vermoeden het is de Cody vlieger uit 'één stuk gemaakt. De Cody vlieger is ontstaan uit een modelletje dat geknipt wordt uit een velletje papier.

Een Cody is zeer gecompliceerd doordat hij eigenlijk bestaat uit vierkanten. Het patroon dat gevolgd wordt met de One Piece Cody is het zelfde alleen wijk ik af net als Cody op het tussenvlak. Hierover zijn nogal wat mening verschillen maar Cody deed dit ook en de Codys die we nu kennen komen van tekeningen van de navy en wijken zwaar af. Wat er ook afwijkt is dat omdat bij een originele Cody het midden paneel korter is is dat bij de One Piece ook. Maar omdat deze korter zijn worden bij mij de achterpanden breder.

Hierdoor zijn bij de one Piece de zijwanden geen 90 graden meer. Deze staan nu een beetje scheef naar buiten en dit komt de vliegeigenschappen ten goede . Ook heeft de One Piece een andere toom die veel makkelijker is en wat ook nieuw is de benadering om hem af te stellen. Hierover een apart artikel en over veel facetten van dit vliegertje ook omdat hij veel meer in zich heeft dan een originele Cody.

Bron: http://www.tonvinken.com

De toom van de one piece Cody