Vliegeren is een leuke sport om te beoefenen. En ik weet zeker dat iedereen wel eens een vlieger heeft opgelaten. Het is een sport voor jong en oud. In de vliegersport heb je dan ook vele mogelijkheden om het te doen. Zo zijn er vliegeraars die zich volop bezig houden met het maken van mooie vliegers die je bestuurt met 1 lijn. Het zijn dan kunstwerken opzicht die in de lucht vliegen, en waar zij heel veel vrijetijd in hebben gestoken. Uren, weken, maanden en soms wel jaren werk om het te bouwen. Meestal zijn het de wat oudere vliegeraars, die dan hun kunstwerken tonen op diverse vliegerfeesten in binnen- en buitenland. Daarover zullen wij elders op onze site nog verder op in gaan, o.a. in de rubriek vliegers rond de wereld Maar er is nog veel meer mogelijk om de vliegersport te beoefenen. In deze rubriek zullen wij zoveel mogelijk informatie geven over wat de mogelijkheden zijn in de vliegersport.

Hits: 1730

Vliegers met 1 lijn

Ik hoor sommige al denken van het vliegeren met 1 lijn is niet zo spectaculair.  Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Kitesurfen en/of buggieën brengt meer aktie met zich mee.

Lees meer

Subcategorieën

Peter Lynn was in 1990 de eerste die de buggie ontwikkelde. Daarna volgde er meer ontwerpers.  En in de tussentijd zijn er al meer dan 10.000 van Peter Lynn verkocht. Een buggie is een driewielig karretje, sommige ook met 4 of 2 (die over het algemeen zelden voorkomen) zonder remmen. Waarmee je doormiddel van een vlieger (meestal een matras) je kunt voort bewegen. Terwijl je er zelf in zit en de vlieger bestuurd. Met de vlieger kun je dan zelf de snelheid bepalen.

Powerkiten is in feiten je krachten meten met de wind. De vliegers  die daarvoor gebruikt worden kunnen een enorme trekkracht  ontwikkelen. door middel van deze trekkracht kun je diverse dingen doen met een vlieger. Het is raadzaam om te zorgen dat je veel ruimte tot je beschikking hebt.

 

Kitesurfen is een vorm van watersport waarbij de sporter op een kleine surfplank staat en zich voort laat trekken door een kite. Iemand die aan kitesurfen doet, wordt een kiter, kitesurfer of kiteboarder genoemd. Kitesurfen is een variant van het windsurfen. Eind jaren 70 ontwikkelde Kevlar de eerste controleerbare kite. In 1987 haalde Ian Day’s door een kite getrokken catamaran meer dan 40 km per uur. In de jaren 80 werden succesvolle pogingen ondernomen om kites te combineren met kano’s, schaatsen, ski’s, water ski’s en rolschaatsen. En vanaf 1999 maakte het kitesurfen een grote groei door. Er kwamen ‘gewone’ twintips op de markt alswel de zogenaamde ‘directional surfboards’.

Kitesurfen is een van de meest toegankelijke watersporten. Het is zelfs eenvoudiger om te leren dan windsurfen of surfen. Zodra je eenmaal zelfstandig over het water glijdt (of vliegt!) krijg je een adrenalinekick die je niet snel meer zal vergeten.

Maar wat maakt een bestemming de ideale spot om te leren kitesurfen? Stabiele wind, de aanwezigheid van kitescholen, de aanwezigheid van een lagune of een andere beginners vriendelijke spot met vlak en ondiep water en de omgeving. Gelukkig zijn de plekken waar je kitesurfles kunt nemen niet de meest vervelende plekken op de wereld om te vertoeven. Je kunt het hele jaar door op de meest exotische, adembenemende plekken in de wereld kiten. Oman in de zomer, Kaapstad in de winter, Mauritius in de herfst en Lanzarote in de lente.