Over Aerobatiek

Hits: 967

Wat is Aerobatiek? Hierbij probeer je met een vlieger allerlei trucjes uit te halen, zonder dat deze uit de lucht valt. De trucjes variëren van makkelijk tot zeer moeilijk.

Aerobatiek vliegeren doe je meestal in je eentje, omdat je de ruimte wel nodig zal hebben. Aerobatiekvliegeren wil alleen goed met weinig (max. 2-3 Bft) wind. Je hebt natuurlijk ook wedstrijden aerobatiekvliegeren.

STACK  heeft voor deze stijl ook verplichte figuren. Door middel van bepaalde pols/hand/arm bewegingen wordt een truc uitgevoerd. Eén van de moeilijkste trucs is de AXLE. Hierbij gaat de vlieger horizontaal, als bij een helikopter, evenwijdig aan de grond een looping maken, maar dan vol in de wind!Ook een leuke truc is de Turtle. Hierbij moet je de vlieger boven je hoofd sturen. Daarna moet je de vlieger nog wat oppompen. Dan gooit je ineens allebei de handen vanaf je knieën tot boven je hoofd. De neus van de vlieger klapt naar achter en de vlieger drijft op zijn rug met slappe lijnen rustig naar beneden. Laat de vlieger zakken tot een paar meter boven de grond; dan gelijkmatig beide handen naar je toe trekken

Klik hier voor meer vliegerfiguren (engels)


Zijn alle vliegers geschikt voor aerobatiekvliegeren?
Nee, lang niet alle vliegers zijn hiervoor geschikt. Vleugels zoals de Flexifoil en de Peel zijn niet geschikt voor aerobatiekvliegeren.

De volgende vliegers zijn zeer geschikt voor deze stijl van vliegeren :

  •  Little Sister
  •  Phantom
  •  La Hembra
  •  Maestrale
  •  Stranger
  •  Psycho