Een Buggy besturen

Hits: 1620

Buggy-rijden is helemaal niet moeilijk. De belangrijkste vereiste is goed kunnen vliegeren. Met een buggy kan je overal komen. Je kan dus ook schuin tegen de wind in rijden.

Sturen met een buggy

Sturen doe je met het voorwiel. En met je benen, niet met de vlieger. Daar regel je alleen maar de snelheid mee (trekkracht).  Je kunt het vergelijken met een driewieler fietsje. Waar je vroeger wel eens op heb gefietst alleen dan zit er geen stuur en trappers op. Die zijn vervangen door steunen waar op jij je voeten kan plaatsen.

Het remmen

Zoals ik al in het begin zei zit er op een buggy geen rem. Om te kunnen remmen vraagt wel enige ervaring en techniek. De enigste manier van remmen is door de vlieger uit de wind te halen. Zodat de trekkracht afneemt. En verder je voeten gebruiken indien het nodig is.

Of bijvoorbeeld de vlieger boven je te houden. Maar dat is ook niet zonder risico’s.  Dan bestaat namelijk de kans dat je uit het stoeltje gelanceerd wordt.

Afremmen

Snelheid maak je door de vlieger vol in de wind te houden (in het midden van het windscherm).  Het is ook belangrijk welke formaat vlieger je gebruik. Bijv. gebruik je een kleine vlieger dan zal de snelheid minder zijn, dan bij eentje van een groter formaat. Het is aan je zelf welk formaat jij het prettigste vindt. Zelf heb ik diverse formaten bij me. Zodat ik ter plekken kan zien hoe hard het waait en daarop mijn keuze kan maken.  Het is leuk om met een grote over het strand te scheuren maar het moet wel verantwoordelijk zijn. Voor je zelf en voor de mensen die daar ook aanwezig zijn.  Zoals ik al eerder vermelde zijn er al snelheden behaald van 120 km per uur. En ik mag wel aannemen dat het ook nog wel eens hoger kan zijn. Het is daarom ook sterk aan te raden dat je een helm op hebt.